כאבים בעכוז ימין וגב תחתון - המשך שרשור

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

06/12/2017 | 03:20 | מאת: נדב

שלום דר' גינסברג, זהו המשך שרשור מה-16.11 ("MRI אגן - המשך שרשור") מצ"ב לינק לקובץ RAR שמאגד בתוכו 20 תמונות של אזור המפרקים הסאקרואיליאקיים במתוך צילום CT בטן ואגן (הרופא בבירור המהיר באסותא שלח אותי הן לCT והן לMRI אגן+פרקי ירכיים - על הMRI המליץ האורתופד). לצערי, כפי שיכולתי להבחין מעיון בMRI - אין שום התמקדות במפרקים הנ"ל ובהתאם גם אין שום התייחסות אליהם בדו"ח הרדיולוגי (שדיווח על פענוח תקין). מנגד, יש בידי את הCT - לגביו תהיתי האם ניתן להבחין מהצילומים הללו בפתולוגיה או שינויים כלשהם במפרקים הנ"ל? באפשרותי לעשות MRI דרך קופה"ח (הפעם עם חומר ניגוד) - ואני תוהה האם לא כדאי להוסיף שאלה בדבר AS או סקרואילאיטיס (ז"א, לפנות לאורתופד ולשאול אותו האם יאות להוסיף שאלה בהפנייתו, שכן בפגישה עמו טרם נערך לי צילום הCT). לינק למהלך הצילום של המפרקים הסאקרואיליאקיים מהCT - https://ufile.io/udgrp אשמח לעיונך ולחוות דעתך. תודה רבה!

שלום נדב, הצלחתי לראות רק חלק מהצילומים - בהם מפרקי הסקרואיליאק נראים לי תקינים אולם כפי שציינתי, לא עלה בידי להעלות את כל הצילומים. לכן, בכל מקרה, ממליצה לך להמתין לפענוח רשמי של רנטגנולוג ולהמשיך בירור בהתאם להמלצות ראומטולוג ואורטופד שבדקו אותך בדיקה גופנית מלאה. בהצלחה!

מנהלי פורום ראומטולוגיה