נטילת קולכיצין וצריכת אלכוהול

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

05/12/2017 | 03:23 | מאת: אייל

שלום, אני נוטל קולכיצין 0.5 מ"ג פעמיים ביום באופן קבוע, זאת עקב מחלת FMF. אני מעוניין לדעת האם מותר לי לצרוך אלכוהול? אם כן, מהו המינון ? במידה ואני מעוניין להפסיק את הטיפול לקראת אירוע שבו אשתה אלכוהול, כמה זמן מראש יש להפסיק על מנת להימנע מהסיכון של צריכת אלכוהול יחד עם הכדור? תודה.

שלום אייל, איני מכירה אינטראקציה ברורה בין טיפול בקולכיצין לבין שתיית אלכוהול. אך ממליצה לא להפריז בשתייה באופן כללי ובטח תחת טיפול תרופתי.

מנהלי פורום ראומטולוגיה