שאלה על תופעה שקורת לי

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

07/11/2017 | 12:04 | מאת: בן

שלום! אני בן 28, ספורטאי מקצועי ובריא מאד. לאחרונה קורת לי תופעה מוזרה מאד באצבע הגודל ביד ימין ושתי האצבעות הצמודות לה, כאשר אני נוגע ממש מעט במוצר קר כלשהו - מתחיל לי גירוד באצבעות הללו, וממש שניות ספורות לאחר הגירוד האצבעות האלו בלבד נהיות קשות מאד ונפוחות מעט. יש לי תחושה באצבעות האלו, אין לי שום כאב, אבל מה שכן - אני מרגיש באצבעות תחושת נימולית (שמרגישים כשהיד נרדמת) אבל ממש ברמה מעודנת. לאחר שעתיים בערך הכל עובר ושוב חוזר שוב כשאני שוב נוגע בדבר קר כמו כוס של גלידה או משהו קר אחר... אמנם התופעה לא כל כך משפיעה עליי, מכיוון שהיא חולפת, אך אני ממש מודאג מזה! אשמח אם תוכלו להגיד לי איזו סיבה אפשרית עשויה להסביר את התופעה הזו שקורת לי. *אציין שאני לא יכול ללכת לרופא שיבדוק אותי, כי הדבר הזה לא קיים כשחולף זמן קצר מרגע המגע עם הדבר הקר, כך שאין אף תסמין שאותו אני יכול להראות לרופא. תודה רבה לעזרה!

שלום בן, ממליצה לך לצלם את היד כאשר התופעה מתרחשת. לגבי פיזור התחושה (אגודל ו 2 אצבעות צמודות) - יכול להתאים ללחץ על עצב (תסמונת התעלה הקרפאלית). האם יש שינוי בצבע האצבעות במגע או בחשיפה לקור? האם האצבעות מלבינות? מכחילות? יש לפנות לראומטולוג לצורך המשך בירור וטיפול בהתאם. גם בהיעדר סימנים בזמן הבדיקה, ניתן באמצעות בדיקה גופנית פשוטה לכוון למקור הבעיה. בהצלחה!

מנהלי פורום ראומטולוגיה