בדיקות דם לא תקינות אוטואימוניות

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

26/10/2017 | 21:39 | מאת: ענבל

שלום רב אנסה לקצר לפני חצי שנה החלו כאבי צלעות חזקים בצד שמאל של הגוף עייפות קשה ותחושת צימאון עזה. מיפוי עצמות, צילום חזה, אולטרסאונד בטן, גסטרוסקופי, קולונסקופיה, בדיקת נוירולוג . הכל תקין לחלוטין. רמאוטולוג איבחן פיברומיאלגיה ושלח לבדיקות אוטאימוניות שיצאו תקינות. אתמול נשלחתי לבדיקות דם לשלול סכרת. לא יודעת למה כנראה במחשב היה רשום לעשות שוב בדיקת crp והיא יצאה גבוהה מעל הנורמה 0.64 וגם חלבון utaa יצא נמוך בנקודה אחת. קראתי באינטרנט שזה יכול לנבוע מתהליך סרטני או מתהליך זיהומי ואני מתה מפחד.... יש לציין שבחודש האחרון צרבות עזות וכאבי חזה אני בת 32 ללא היסטוריה משפחתית האם ערכים כאלה מצביעים על הליך סרטני? או הליך זיהומי?

שלום ענבל, ערך ה CRP גבוה רק במעט ויש סיבות רבות לכך. אפילו עודף משקל בלבד גורם לכך. . ממליצה להמשיך מעקב רופא מטפל. בהצלחה.

מנהלי פורום ראומטולוגיה