בדיקת crp

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

04/05/2010 | 16:20 | מאת: מלי

בבדיקת הדם האחרונה שערכתי נמצא מדדcrp1.93 לפי המידע שקראתי באתרים שונים באינטרנט זהו ממצא המעיד על דלקת בגוף ויכול להצביע על בעיה בלב, רופא המשפחה אמר לי לא לדאוג כי יש גורמים שונים לעניין וזה לא מצביע תמיד על משהו בעייתי.האמת שאני לחוצה מהעניין מה עוד שאיני חשה בטוב לאחרונה,עייפות,תחושת בערה בראש כאבי שרירים ועוד. עלי לציין שאני בת 50.אשמח לקבל התיחסותכים.

שלום רופא המשפחה צודק באופן כללי ולפעמים באמת לא מוצאים סיבה ל CRP מוגבר. לעיתים הסיבה היא עודף משקל. אם זאת סביר להערכתי לעשות ברור ראשית לחזור על הבדיקה ולראות אם לא מדובר בעיניין חולף ולאחר לפי תלונות ממוקדות לבדוק ולערוך הדמייה - אם קיים איזור כואב בגוף. לבסוף השלמת בדיקות סקר לפי גיל ממוגרפיה קולונוסקופיה וכו' בהצלחה ובריאות שלמה

מנהלי פורום ראומטולוגיה