תרופות

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

04/05/2010 | 08:43 | מאת: אילן אילן

שלום, אני חולת קוליטיס שהתפתחה אצלי גם דלקת פרקים. קשה לי לסבול את כדורי הסלזופירין לכן אני משלבת אותם עם רפאסאל. מה המינימום במינון של הסלאזופירין שניתן לקחת?(בעבר לקחתי שלושה גרם רפאסאל) תודה.

שלום אין מינימום אוניברסלי- כל אדם לגופו . הנורמה המקובלת מבחינה ראומטולוגית הי 2 מיליגרם כלומר 4 כדורים ליום. יש כאלה שירדו במינון בהצלחה לאחר שכבר השיגו תגובה טובה עד ל 3 ליום אולם פחות מזה לא נראה לי מאוד יעיל. אם זאת קיימות אלטרנטיבות כמו מטוטרקסט הומירה רמיקייד .... ניתן להתייעץ בראומטולוג המטפל

מנהלי פורום ראומטולוגיה