תוצאות בדיקות אימונולוגיה

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

28/05/2017 | 15:13 | מאת: מירה

לפני כ8 חודשים הופניתי לבדיקות אימונולוגיה ע"י רופא משפחה בטעות. התוצאות לא היו טובות ונישלחתי לראומטולוג. מעבר לתוצאות הבדיקה הרגשתי טוב ולא היו לי שום סימפטומים חיצוניים שהעידו על בעיה. ניתבקשתי לחזור על הבדיקות. התוצאות שוב אינן טובות ואלה הבדיקות: Antinuclear Ab Adults - 2.60 La Ab Anti SSB -40.36 Anti CCP - 78.50 Complement-C4 - 44.4 אני בת 62 ומרגישה טוב באופן כללי. רמות כולסטרול גבוה התחלתי סטטינים יש לי דלקת בפרק כף יד שהתחילה לפני כשנה, מזה כמה חודשים שהכאב זניח, לא טיפלתי תרופתית. איך עלי להתייחס לתוצאות?

שלום מירה, בדיקות המעבדה - מטרתן לעזור להגיע לאבחנה ואינן מחליפות בדיקה גופנית. ממליצה לפנות לראומטולוג לצורך המשך בירור, בדיקה גופנית מקיפה כולל בדיקת מפרק כף היד והחלטה על המשך בירור/טיפול בהתאם. בהצלחה.

מנהלי פורום ראומטולוגיה