כאבים בירכיים באזור האגן

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

04/04/2010 | 22:14 | מאת: אבנר

מזה חודש כאבים רצופים בירכיים ממוקדים באזור האגן משני הצדדים במידה שווה ומציקה מאד. הכאבים מתגברים במצב פעילות ממושכת - בעמידה, בישיבה ובהליכה, צילום אגן ופרקי ירכיים הראה "הסתיידות במפרק ליד הטרוכנטר הגדול מימין". לפי האורטופד מדובר על שינויים ניוונים אך לא במצב חריף מאד. הוא מתפלא מאד שכדור אתופן 600 (לשבועיים) לא עזר לי וכן אמבטיות חמות כולל מרחצאות לא משפיעות כלל ובעיקר שהכאבים רצופים מאד. הפסקת סטטינים לשבועיים לא עזרה. עוסק כעשרים שנה בשחייה (1-2 בשבוע) ובהליכה מהירה 7 ק"מ (2 בשבוע). בעקבות הנ"ל איני מסוגל והפסקתי לבצע הליכה מהירה או ממושכת. מה עושים?? האם יכול להיות שיש כאן בעיה שאינה אורטופדית- בעיה ריאומטלוגית? האם חומרים מאלו שנמצאים במגה גלופלקס יכולים לעזור? בתודה, אבנר בן 66, משקל תקין.

05/04/2010 | 23:21 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

כנראה מדובר במצב של דלקת בבורסה trochenteric bursitis - הזרקה מקומית בד"כ עוזרת מהר וטוב - גם ע"י אוטרופד וגם ע"י ראומטולוג.

מנהלי פורום ראומטולוגיה