התדרדרות במצב קוגניטיבי - הגעה לרופא +תרופות/מזון

דיון מתוך פורום  גריאטריה

31/07/2014 | 12:55 | מאת: נחום מילמן

אבי בן 73. בשנים האחרונות אנו (הילדים, ואמא) שמים לב להתדרדרות במצבו הקוגניטיבי. הזכרון נחלש מאד, כמו גם העירנות, הבטחון והרצון לעשות דברים. רוב הזמן הוא ישן או יושב מול המחשב או הטלוויזיה ומגלה רצון מועט לעשות פעילויות מעבר לכך, גם כאלה שאהב בעבר כמו גינון. ישנו אובדן זכרון והתמצאות בשימוש במחשב. ההתדרדרות התחילה מעט אחרי היציאה לפנסיה. ביציאה לפנסיה לא הקפיד למצוא לעצמו עיסוקים ופעילויות. הוא לוקח מזה מספר שנים סטטינים. בעקבות הפצרות חוזרות ונשנות הוא הפסיק למשך תקופה ונראה כאילו מצבו משתפר מעט, אך לצערינו הוא חזר לשימוש בתרופה. קיימות סיבות לחשד בקיומם של דכאון - קיים גם בדור הילדים וגם אצל אמו, והפרעת קשב - מאובחן אצל שניים מהילדים. מזה כשלוש שנים אנחנו מנסים בכל דרך לשכנע אותו להגיע לאבחון קוגניטיבי, אך הוא עקשן מאד ומסרב. מה ניתן לעשות? האם ישנם שינויים שניתן לעשות במזון/בטיפול התרופתי שניתן לעשות כדי לשפר את המצב? האם יש תוספי מזון שניתן להמליץ עליהם לשיפור העירנות והמצב הקוגניטיבי?

16/08/2014 | 11:54 | מאת: אילן שפר

נחום שלום לצערי ללא אבחון קוגניטיבי/הערכה כללית, לא ניתן לדעת מה ה"בעיה" וכל זמן שהאדם עצמו לא מוכן לזה אין כל כך מה לעשות ואיך להמשיך, כולל לא להתחיל לתת לו תוספי מזון ובוודאי שלא תרופות.

מנהל פורום גריאטריה