לאבי יש אלצהיימר

דיון מתוך פורום  גריאטריה

08/12/2012 | 23:16 | מאת: יואב

לאבי יש אלצהיימר, הוא בן 80 האם יש תרופות המאיטות את המחלה או שכל חולה והתקדמות המחלה ? תודה

09/12/2012 | 12:37 | מאת: אילן שפר

יואב שלום קיימות תרופות כאלה כדוגמת אקסלון, ממוריט, אביקסה (ממוקס),גריאטר או פסכיאטר יכולים לרשום את התרופות האלה לאביך, הן עוזרות במידה מסויימת אך לא לאורך זמן ולא לכל אחד, כדאי כמובן לנסות אותן. מעבר ובנוסף לתרופות יש חשיבות רבה לשני דברים בעיקר שגם הם עשויים להאט את קצב המחלה: פעילות גופנית ופעילות קוגניטיבית - כל הפעלה שכלית שהיא בהתאם ליכולתו של המטופל: תשבצים, קריאה, משחקי מחשב, תוכנות מחשב (חפש באתר של חברת רימיינד לדוגמא)משחקי חשיבה (של ילדים בהתאם לרמתו), קיימת גם ערכה מצויינת להפעלה קוגניטיבית של עמותת עמדא (יש אתר אינטרנט). חשוב גם לודא שאינו נוטל תרופות העלולות להחמיר את מצבו הקוגניטיבי כדוגמת תרופות מסוימות לטיפול באי שליטה על שתן, תרופות שינה ותרופות מסויימות להורדת כולסטרול. דבר אחרון - לודא שרמות ויטמין B12 אצל אביך תקינות (לא פחות מ400 ואפילו מ 500), אין חוסר בחומצה פולית ושאין כל ליקוי בפעילות בלוטת התריס אצלו, כל הדברים האלה ניתנים לבדיקה בבדיקת דם פשוטה.

מנהל פורום גריאטריה