לחץ דם נמוך

דיון מתוך פורום  גריאטריה

16/04/2012 | 22:45 | מאת: אורית

שלום לרופא, אימי בת 81 סובלת מיתר לחץ דם: נוטלת קו-דיובאן 160 מ"ג ונורמיטן 50 מ"ג בבוקר, ו-2 מ"ג קדקס בערב. לאחרונה לאחר מספר מדידות יש לה לחץ דם נמוך בסביבות 120/60 מה לעשות? ממה זה נובע והאם זה מסוכן? המודאגת, אורית

19/04/2012 | 12:54 | מאת: אילן שפר

אורית שלום ייתכן מאוד שאימך מקבלת טיפול אינטנסיבי מדי ביתר לחץ דם ולכן המדדים הנמוכים. כדאי להעריך מחדש האם היא זקוקה לכל מה שהיא נוטלת ואולי אפשר להודיד מינונים ואפילו תרופות, בין היתר כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי ביצוע הולטר לחץ דם שיכול לתת תשובה אמינה לגבי האבחנה עצמה של יתר לחץ דם ובהתאם להחליט על הטיפול.

מנהל פורום גריאטריה