נדודי שינה למבוגר

דיון מתוך פורום  גריאטריה

27/02/2012 | 22:55 | מאת: שוש

אבי בן 78 עם דמנסיה, קיבל תקופה ארוכה כדור שינה בשם נוקטורנו, אך כמעט כל הלילה הוא מסתובב, שרותים, שתיה,ואוכל. לכן החליפו לו לכדור בשם אמביאן, לאחר שזה לא עזר, הכפילו לו את המינון, אך גם זה לא עוזר. מאד נשמח ונודה אם ימצא פתרון לבעיה, על מנת שיוכל לישון רצוף בלילה ולאחר מכן יוכל לתפקד היטב ביום, ולא ירצה כל הזמן לנוח ולנמנם במיטה. נ.ב. כשהיה מאושפז בבית חולים, נתנו לו כדור בשם בונדרומין, אך המליצו לא לתת לו את זה בבית, שלא יפול אם יקום מטושטש. תודה מראש.

03/03/2012 | 09:37 | מאת: אילן שפר

שוש שלום לנדודי שינה יכולות להיות מספר סיבות, אחת מהן יכולה להיות ביטוי של הדמנציה ממנה הוא לדבריך סובל, סיבה אחרת יכולה להיות תרופות אחרות שהוא מקבל. כדאי לפנות עם אביך ליעוץ של גריאטר כדי לנסות ולהבין מה גורם לו לנדודי שינה. העלאת מינון של כדורי שינה לא פותר את הבעיה ואף עלול לסכן את בטיחותו ולטשטש אותו, ייתכן ויש צורך בטיפול תרופתי אחר, תלוי כמובן בסיבה לנדודי השינה.

מנהל פורום גריאטריה