בעיות אכילה

דיון מתוך פורום  גריאטריה

10/11/2011 | 23:10 | מאת: א.ר

שלום רב, סבתא שלי בת 91. ברקע אלצהיימר. כבר יומיים שהיא לא אוכלת ולא שותה. כאשר נותנים לה מים היא מחזיקה אותם בפה ולא בולעת. כך זה נמשך עד שבסוף היא יורקת את המים. כשאומרים לה לבלוע זה גם לא עוזר. כל דבר אחר שהיא מכניסה לפה לא טעים לה או מתוק מידי. 1) מה ניתן לעשות כי המצב יכול להידרדר להתייבשות וגם ככה היא בתת תזונה. 2) קראתי על האופציה של PEG והזנה דרך צינורית מדופן הבטן. האם זה מתאים לגילה? תודה רבה.

11/11/2011 | 13:32 | מאת: אילן שפר

שלום א.ר. הפסקת אכילה ושתיה הם בהרבה מקרים אחד השלבים בדמנציה מתקדמת מאוד ואין דרך לגרום לאותם חולים לעשות זאת אלא באמצעים של הזנה מלאכותית כמו זונדה או peg, הגיל אינו מהווה מניעה לשימוש באמצעים אלה. ההיבט היותר משמעותי בעיני הוא דווקא ההיבט האנושי/אתי של הארכת חיים בכוח אבל זה כבר דיון אחר לגמרי.

מנהל פורום גריאטריה