דרכים להקלה - אלצהיימר

דיון מתוך פורום  גריאטריה

01/01/2009 | 14:21 | מאת: אופיר

שלום, חמי, (בן 75) סובל בשנתיים האחרונות מבעיות של אובדן זכרון וירידה בתפקוד הקוגניטיבי. המצב איננו פשוט ואנחנו מחפשים דרכים לנסות ולהקל במעט עליו ועל חמותי. (עד לא מזמן היה חמי אדם פעיל ביותר, שנהג לנהוג מידי יום ולעסוק בפעילות גופנית. כיום הוא איננו נוהג ולא עוסק בפעילות גופנית). בזמן האחרון הוא גם מביע תסכול ממצבו. האם ישנם משחקי מחשב פשוטים להפעלה המומלצים כדי לשפר ולו במעט את המצב? האם ישנן פעילויות אחרות שהוא יכול לעשות בבית? נשמח לקבל כל רעיון... תודה מראש

03/01/2009 | 15:51 | מאת: אילן שפר

אופיר שלום ישנם מספר דברים שניתן לעשות: א. מועדון- בכל הארץ קיימים מועדוני יום לתשושי נפש, במועדונים האלה מתקיימת פעילות מגוונת המותאמת לתשושי נפש, ניתן לברר היכן קיים מועדון כזה באזור המגורים של חמך באמצעות העובדות הסוציאליות בקופות החולים או במחלקות הרווחה בעיריות השונות. ב. קיימת ערכה בשם "קשרים וכישורים פעילות לבריאות" שניתן לרכוש אותה בעמותת אלצהיימר, הערכה היא למעשה תיק שמכיל בין היתר מספר הפעלות חושיות למטופלים דמנטיים, ההפעלה מבוצעת ע"י אחד מבני הבית או מטפל, ערכה מומלצת מאוד. פרטים על הערכה ובכלל בכל הנוגע למחלת האלצהיימר ניתן למצווא באתר של עמד"א או בטלפון *8889 ג. לאגודת "אשל" יש תכנית בשם "מחשב לכל גיל" ,גם לתשושי נפש, מופעל במספר מוקדים בארץ. נסה את הקישור הבא. http://www.eshelnet.org.il/he/programs.php?pid=205&catid=155 ד. בסניפים מסויימים של קופות החולים מתקיימות קבוצות התעמלות שיכולות להתאים לחמך, כדאי לבדוק בסניף הקרוב למקום מגוריך, יש סניפים שבהם גם מופעלות "קבוצות זכרון", בדרך כלל על ידי מרפאות בעיסוק. ה. קיימות מספר תוכנת מחשב בשם "סביון" שיכולה להתאים לחמך (תלוי בחומרת הפגיעה בזכרון), פרטים עליה וועל תכנות נוספות תמצא באתר "עזרים" , נסה את הקישור הבא. http://www.azarim.org.il/default.asp?catid=%7BAB65947C-9999-4783-8E81-19A50BF1A5F4%7D אשמח לענות לשאלות נוספות בנושא. בהצלחה

מנהל פורום גריאטריה