נפילות

דיון מתוך פורום  גריאטריה

31/07/2008 | 21:51 | מאת: בני

שלום רב, אמי בת 86 ומתגוררת לבדה. בתקופה האחרונה שיווי המשקל שלה לקוי והיא נופלת הרבה, בבית ומחוצה לו. עד עכשיו לא הסתיימו הנפילות בנזק גופני אבל אני מאוד חושש שזה בסופו של דבר יקרה. אני לא יודע אם זה קשור, אבל אני רוצה לציין שהיא נוטלת הרבה תרופות. האם אפשר למנוע את הנפילות האלה?

01/08/2008 | 19:50 | מאת: אילן שפר

בני שלום. נפילות מהוות אחת הבעיות הקשות אצל קשישים, לא תמיד קל למנוע אותן אבל כן אפשר לצמצם את סכנת הנפילות. דווקא תרופות שאותן אתה מציין יכולות להיות אחד הגורמים העיקריות לנפילות - תרופות הרגעה או שינה לדוגמא, שאינן מתאימות לקשישים בגלל משך השפעה ממושך. נפילה יכולה גם להגרם מירידת לחץ במעבר מעמידה לשכיבה ועוד. כמה מהתחומים העיקריים אליהם צריך להתייחס, רצוי במסגרת הערכה גריאטרית של אימך, הם: סקירה של הטיפול התרופתי שאימך נוטלת, התאמת הסביבה(הסרת מכשולים), שימוש באביזרי עזר (מקל הליכה או הליכון).

מנהל פורום גריאטריה