דליריום

דיון מתוך פורום  גריאטריה

28/06/2011 | 00:06 | מאת: קרן

אבי אובחן כחולה בדליריום. אבקש לדעת במה מדובר? מה הסיבות לכך? נאמר לנו כי זה מצב הפיך - כמה זמן עתיד להימשך? הוא נטל לאחרונה אלטרוקסין לבלוטת התריס - האם ייתכן כי כדור זה גרם לו למחלה זו? נאמר לי כי גם חוסר בויטמין B1 יכול לגרום לכך - האם זה ייתכן?

03/07/2011 | 00:08 | מאת: אילן שפר

קרן שלום דלריום הוא מצב חד (בנגוד למחלה מתמשכת)של בלבול שכלי הקשור למחלה גופנית. עשוי להתבטא בהזיות, חוסר התמצאות או אי-שקט קיצוני. קורה במצבים של הפרעות מטבוליות, הרעלה, מחלות, אשפוזים וזיהומים. כפי שאת מבינה הסיבות הן רבות, כולל אלה שאת מעלה כאפשרות. זהו כאמור מצב הפיך, לא ניתן תמיד לחזות כמה זמן הוא יימשךובכל מקרה רק רופא שמטפל באביך ומכיר אותו יוכל לתת לך תשובות מדוייקות יותר (עד כמה שניתן לדייק)

מנהל פורום גריאטריה