הזיות אצל קשיש

דיון מתוך פורום  גריאטריה

31/01/2011 | 16:25 | מאת: מאיה

שלום רב, לפני יומיים סבא שלי איבד הכרה ועקב כך אושפז בבית חולים. כעבור יום התחילו אצלו הזיות - הוא רואה דברים שלא קיימים ומעוות לחלוטין את המציאות. עד עכשיו הוא היה צלול לחלוטין וכל זה קרה פתאום ללא כל תסמינים מוקדמים. הוא עבר סדרה של בדיקות, כולל סי טי, שלא העלו שום ממצא חדש. בעקרון, הוא סובל מאי ספיקת כליות ולפני שלושה חודשים עבר אירוע מוחי קל שגרם לו לעיקום קל של הפה ולשיבוש קל בדיבור. כמו שכתבתי, מבחינה מנטלית הכל היה תקים לחלוטין עד לאירוע האחרון. מה יכול היה לגרום לזה והאם יש סיכוי שהוא יחזור לעצמו? תודה מראש.

01/02/2011 | 00:23 | מאת: אילן שפר

מאיה שלום את מתארת ארוע שקרה רק לפני יומיים, זהו פרק זמן קצר ולא תמיד ניתן למצוא את הגורם לתופעת הבלבול / הזיות שאת מדברת עליה, גם לא ברור ממכתבך האם קרו דברים נוספים: אי שקט, קושי בזיהוי אנשים קרובים ועוד, אצל אנשים מבוגרים עצם האשפוז עלול לגרום לבלבול (מצב שנקרא דלריום - את יכולה למצוא הסבר מתאים באינטרנט). את מציינת שבCT אין כל ממצא, עובדה זו אינה שוללת לגמרי ארוע מוחי כגורם במקרה הזה, ישנם מקרים בהם ממצאים כמו אוטם מוחי לדוגמא מופיעים בהדמיה רק מאוחר יותר ולכן גם מקובל לחזור על CT או אפילו לבצע MRI שהיא בדיקה "רגישה" יותר. אוטם מוחי(חוזר, במקרה שלו) הוא ארוע שיכול להסביר תופעה פתאומית כזאת (זה גם יכול להסביר את איבוד ההכרה שהיה (האם הוא סובל מהפרעות בקצב הלב? האם בוצע דופלר עורקי צוואר?)את שואלת אם זה הפיך, בעקרון צריך לחכות ולראות, כאמור עברו רק יומיים.

מנהל פורום גריאטריה