דיכאון לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  גריאטריה

09/09/2010 | 21:57 | מאת: אבי

אימי בת 82 שהייתה אשה עצמאית וגרה לבדה, עברה ניתוח החלפת מפרק ירך לפני 4 חודשים כתוצאה ממנו נכנסה למצב נפשי ירוד. השיקום הפיזי היה קצת ארוך מהמצופה והיא סבלה מכאבים כניראה יותר מהממוצע. כתוצאה מכך איבדה את הביטחון ונכנסה למצב דיכאוני שהתבטא בשינה לא טובה ורציפה, בילבול, בחוסר תיאבון וירידה במשקל, חרדות, חוסר ביטחון ומצב רוח ירוד מאד. לפני כחודש היינו אצל רופא פסיכוגריאטרי והוא אכן איפיין אותה קצת דיכאונית, ללא סימני אלצהיימר, ונתן לה רבע כדור מירו, כל לילה לפני השינה. בבוקר היא לוקחת גם כדור אלפראזולם 0.25. ההשפעה על שינה טובה יותר וחזרת התיאבון הייתה מיידית ! אולם מצב רוחה לא משתפר,היא עצובה ועסוקה ב"איך זה קרה לה" איך היא הפכה תלותית והיא מתלוננת על "ראש לא נקי" חוסר יכולת להתרכז (לא יכולה לקרוא), ומצב ביבלולי . מה עושים ?

09/09/2010 | 22:46 | מאת: אילן שפר

אבי שלום הדכאון שאתה מתאר ואותו אבחן הרופא, מתאים למה שנקרא דכאון תגובתי, כלומר כתגובה לארוע או ארועים שאדם (בכל גיל) עלול לחוות, בדיוק כמו שאימך עברה בחודשים האחרונים. זהו מצב שכיח למדי ולמעשה עד שנה מאז המשבר הוא נחשב ל"נורמלי". אני מבין שהטיפול התרופתי שאימך התחילה עוזר לה, כדאי לבדוק עם הרופא האם יש מקום להעלות בהדרגה את מינון המירו (רק אותו) משום שכרגע היא מקבלת מינון התחלתי ובהעדר תופעות לוואי ניתן להעלות אותו כדי לקבל השפעה טובה יותר. חג שמח ושנה טובה

10/09/2010 | 08:48 | מאת: אבי

תודה על התשובה. האם התופעה של בילבול "ראש לא נקי" חוסר יכולת להתרכז, היא כתוצאה של הדיכאון, או תופעת לוואי של ה- מירו. משום שאני קורא שיש למירו תופעות לוואי של מין עירפול חושים ועייפות. תודה.

מנהל פורום גריאטריה