הליכה איטית מאוד

דיון מתוך פורום  גריאטריה

10/08/2010 | 23:31 | מאת: ראומה

שלום, אימי בת 79. (קשה להאמין) נראית טוב. עודף משקל. סוכרת מאוזנת. הולכת מאוד לאט- רגל רגל. כואב לה מהברכיים למטה. מדכא אותה מדוע? מה אפשר לעשות????. תודה

13/08/2010 | 19:26 | מאת: אילן שפר

ראומה שלום כאבי רגליים עלולים לנבוע מסיבות שונות או שילוב שלהם: סוכרת גם כשהיא מאוזנת גורמת לפגיעה עצבית שאחד הביטויים שלה הוא כאבי רגליים. עודף משקל גם הוא כמובן עלול לגרום לכאבי רגליים. זרימת דם לקויה היא סיבה נוספת (האם בוצע דופלר לבדיקת הזרימה?) יש תרופות מסויימות כמו תרופות לכולסטרול שגם הן עלולות לגרום לכאבים ברגליים. בשלב ראשון מה שצריך לעשות הוא לבדוק את הסיבה לכאב ואז לטפל בה, בינתיים אני מציע שתשתמש במקל או אפילו הליכון להקלה ולמניעת נפילות (אלא אם כן היא כבר משתמשת).

מנהל פורום גריאטריה