חוסר שקט בשינה

דיון מתוך פורום  גריאטריה

25/07/2010 | 15:09 | מאת: s1

שלום רב, אימי בת 81 סיעודית וסובלת מדמנציה. היא לא יכולה לדבר ויש לה קשיי בליעה. צד ימין שלה כמעת ולא מתפקד ובזמן האחרון אני חש שצד שמאל נחלש. היא רגילה לישון במיטה על הצד השמאלי שלה, לפחות עד לפני שבועיים... מזה שבועיים יש תופעה שהיא חשה במין חוסר נוחות ומתהפכת על הגב לאחר כדקה או שתיים מאז שאני משכיב אותה ואז מתחילות תופעות של חדירה של רוק לדרכי נשימה, שיעולים ואני צריך להקים אותה לישיבה. וכך יוצא שהיא צריכה לישון את הלילה בישיבה על הכורסא בסלון. ניסיתי לברר איתה מה גורם לה להתהפך כך ואין תשובה ברורה. אין לה כאבים. בכורסא היא יושנת טוב (כמובן היא לוקחת כדור שינה...), אך זה לא צורה... הרופאה נתנה לה תרופה בשם clonex אך לא נראה לי שזה עוזר. האם התופעה מוכרת והאם יש איזה שהוא פתרון לבעיה? תודה

25/07/2010 | 21:48 | מאת: אילן שפר

שלום אי שקט בשינה היא תופעה מוכרת ויכולה להתבטא בכל מיני דרכים, כמו לדוגמא ההתהפכות במיטה, הסיבה דרך אגב יכולה להיות גם משום שמשהו אולי מפריע לה ולכן היא מתהפכת. חסרים מספר פרטים בפניה שלך: האם היא ישנה על מיטה רגילה (כמה כריות?) או מיטת "בית חולים" - מיטה שאפשר להעלות מעט את מראשות המיטה - ייתכן וזה יפתור את הבעיה, פתרון אחר יכול להיות תמיכה של כריות בגב כאשר משכיבים אותה על צד שמאל ואז זה מונע את ההתהפכות - צריך כמובן לקחת בחשבון שאצל מטופל סיעודי יש צורך לבצע שינויי תנוחה כדי למנוע פצעי לחץ ובכל מקרה לא להשאיר אותה באותה תנוחה הרבה שעות (האם יש לה מזרון מתאים?). במקרים מסויימים גם כורסא יכולה להתאים אבל אז זו חייבת להיות כורסא מתאימה עם אפשרות השענה לאחור והרמת רגליים (בסגנון ד"ר גב או דומה לה). לגבי הקלונקס - אם הוא בנוסף לכדור שינה זה אומר שהיא מקבלת למעשה טיפול כפול לאותה מטרה (שינה / הרגעה וזה בדרך כלל לא רצוי.

28/07/2010 | 14:00 | מאת: s1

היא ישנה במיטה רגילה. ניסיתי כבר לשים לה כריות בגב כדי שהיא לא תתהפך, אך הבעיה היא שזה לא עוזר כי היא מנסה להתהפך על הכריות ואז בסוף טווח התנועה היא מתחילה להתלונן ואי אפשר להשאיר אותה במצב זה..דרך אגב זה קורה כמעט מיד עם זה שאני משכיב אותה על הצד.הייתי אומר שהיא כמו איזה קפיץ שכיווצת אותה ואיך שאתה עוזב אותה הקפיץ משתחרר והיא רוצה לבוא למצב שכיבה על הגב (זה התאור המוצלח ביותר שמצאתי לתופעה....) נראה לי שאנסה פתרון של כורסה חשמלית שראיתי אצל דר' גב ואז אנסה ממצב של ישיבה להביא אותה לכמה שיותר קרוב למצב שכיבה. תודה בכל זאת על התגובה.

מנהל פורום גריאטריה