עיפות מוגברת

דיון מתוך פורום  גריאטריה

14/06/2010 | 01:21 | מאת: יעלה

שלום. אישה בת 74 מתעייפת מאוד למרות פעילות גופנית שעושה כמה פעמים בשבוע, עצמאית, עובדת נוהגת. יש ירידה קוגניטיבית קלה.ירידה בזכרון ובריכוז. במבדק שנעשה הציון 30/28. בדיקות CT וMRI תקינות. יש הצרות של העורקים בצאוור. רופאים שהיתה אצלם פסלו בעיה רצינית או מחלה. מה לעשות עם העיפות? האם זה כתוצאה מהמאמץ לזכור דברים? האם גיראטר יכול לתת תשובות טובות יותר מנווירולוג? תודה

14/06/2010 | 18:23 | מאת: אילן שפר

יעלה שלום עייפות עלולה לנבוע ממספר גורמים, בין היתר: חוסר בברזל (אנמיה), חוסר בויטמין B12, לחץ דם נמוך או ירידת לחץ דם בעת שינוי תנוחה, תרופות הרגעה ושינה למיניהן, דכאון (גם קל) ועוד. לא סביר שמאמץ לזכור דברים יגרום לעייפות. גריאטר במקרה הזה יכול לתת תשובות מדוייקות יותר מנוירולוג. (ואולי את כבר יכולה למצוא בסיבות שתארתי סיבה שמתאימה למקרה שאת מתארת)

14/06/2010 | 19:43 | מאת: יעלה

תודה לתגובתך המהירה. אין בעיה של חסור בבויטמינים או דיכאון וכו. מה ההבדל בין גיריאטר לנוירולוג ופסיכוגריאטר?

מנהל פורום גריאטריה