אטרופיה מוחית

דיון מתוך פורום  גריאטריה

26/10/2008 | 21:57 | מאת: אירה

שלום רב סבי בן 74 אובחן לפני כשנה בבדיקת CT מוח כסובל מאטרופיה מוחית מרכזית והיקפית. והושאר ללא כל טיפול. לאחרונה, החלו להופיע שינויי התנהגות כגון התפרצויות, בלבול ואף לעיתים חוסר הבנה של המתרחש. האם זהו סימן למחלה כגון אלצהיימר? האם יש דרך להקל עליו, אולי תרופות הרגעה לזמני התפרצות? עליי לציין כי סבי סובל מאוסטיאופרוזיס ולכן ממעיט לצאת מביתו ואת רוב זמנו מבלה מול הטלויזיה. האם אורח חייו משפיעים על הניוון המוחי? האם תמליץ על אורח חיים פעיל יותר? והאם יש המלצות כלשהן שעשויות לגרום להאטת תהליך הניוון המוחי? תודה רבה. אירה

27/10/2008 | 21:03 | מאת: אילן שפר

אירה שלום מחלת האלצהיימר בדרך כלל מתחילה בירידה בזכרון (לא ברור ממכתבך אם הייתה ירידה בזכרון) ופחות בהפרעות התנהגות כמו התפרצויות או בלבול, אלה בד"כ מגיעות מאוחר יותר(אם בכלל). הפרעות כאלה יכולות להיות ביטוי לדמנציה שהיא לאוו דווקא מסוג אלצהיימר, יחד עם זאת צריך לשלול סיבות אחרות שעלולות לגרום לההתנהגות כמו שאת מתארת: תרופות, רמות מלחים לא תקינות בדם, תפקוד לא תקין של בלוטת התריס או אפילו ארוע מוחי. יש כמובן תרופות הרגעה שהוא יכול לקבל, כדאי להגיע איתו לגריאטר כדי לאבחן ולטפל, אחת התרופות שניתנות היום במקרים של דמנציה היא ממנטין שנועדה גם להפרעות התנהגות וגם לעיכוב ההדרדרות הקוגניטיבית (עד גבול מסויים כמובן) לגבי השפעה של אורח החיים הנוכחי על ניוון מוחי, אני בספק. יש היום מחקרים שונים לגבי אורח חיים פעיל כמניעה של דמנציה אבל מדובר על גילאים צעירים יותר לאנשים בריאים. אני בהחלט ממליץ על יותר פעילות, אוסטאופרוזיס לא צריך למנוע ממנו לצאת לדוגמא למועדון וזה יכול להיות עבורו פתרון מצויין. בנוסף, ניתן היום לרכוש בעמותת "אלצהיימר ומחלות דומות בישראל" ערכת "פעילות לבריאות" שמיועדת לעבודה עם אנשים דמנטיים. בהצלחה והרבה בריאות

מנהל פורום גריאטריה