ירידה קוגנטיבית משמעותית בדיור מוגן

דיון מתוך פורום  גריאטריה

14/05/2010 | 18:22 | מאת: מיכל

לאימי ימלאו 80 ביולי הקרוב. היא בדיור מוגן לעצמאיים. לצערי ב3 חודשים אחרונים יש לה ירידה קוגנטיבית משמעותית. זכרון(לא זוכרת מתי לקחה כדורים)שוכחת תאריכי ימי הולדת והיא זו שהיתה אנציקלופדיה מהלכת. שוכחת איך מכינים אוכל אפילו חביתה.פוחדת להתרחץ לבד. לא מתמצאת בסביבה וכ"ו. הייתי בבדיקה פסיכוגריאטרית שלפיה העובדת הסוציאלית במקום טוענת שלא אקבל זכות לעובד זר.אולי רק ל-9 שעות של מטפלת . אנחנו קורסים. אימי צריכה לקחת כדורים 3 פעמים ביום,(היא סוכרתית) נכון להרגע ביתי נוסעת אליה יום יום. במקום אין טיפול תומך ו/או תשושי נפש רק מקום סיעודי. בדקתי מוסדות של אלצהיימר ונראה לי שזה מוקדם עדיין לשים את אימי שם. זה יגמור אותה.אין לי פתרון מלבד לנסות להוציא את אימי משם ולקחת מטפלת ישראלית אבל אז נשארתי עם בעיית חגים ושישי שבת. ובדיור היא לפחות מוגנת ע"י שמירה חדר אוכל וכ"ו. אינני יודעת מה לעשות מה עוד שההוצאות יכפילו את עצמן. האם יש פתרון יצירתי לנושא הזה. חוסר הנסיון שלי תודה לאל עד היום לא מביא אותי לידי פתרון אחר ואני זו שקורסת מאחר ואחותי פשוט מתעלמת ממנה. אודה על כל עזרה ו/או אינפורמציה. יום קסום

15/05/2010 | 01:32 | מאת: אילן שפר

מיכל שלום התשובה שקיבלת לגבי עובד זר אינה כל כך חד משמעית. את מציינת שאימך עברה בדיקה פסיכוגריאטרית, מה כתוב במכתב הסיכום - האם היא אובחנה כסובלת מדמנציה? האם מצוין משהו לגבי השיפוט שלה: תקין או לא תקין? האם הומלץ על השגחה? מה רמת התפקוד שלה? הפרטים האלה חשובים מאוד כאשר מדובר בהערכת תלות שביטוח לאומי מבצע לקביעת זכאות לחוק סיעוד וחובה לצרף מכתב כזה לבקשה שמגישים לביטוח לאומי. האם כבר פניתם לביטוח לאומי בתביעה לקבלת גמלת סיעוד (חוק סיעוד)? בעקרון יש לך שתי אפשרויות: א.קשישים מגיל פרישה ומעלה, המבקשים להעסיק עובד זר אשר לא נבחנו בעבר במבחן תלות במסגרת בקשה לגמלת סיעוד מאת המוסד לביטוח לאומי מחמת גובה הכנסותיהם, יכולים לפנות ישירות למשרד הפנים - יחידת ההיתרים – ענף הסיעוד במסגרת הבקשה להעסיק עובד זר, טל' 02-6257634. הזכאות מותניית בצבירת ניקוד מתאים. ב. גם אם פניתם לביטוח לאומי ואימך לא קיבלה ניקוד מלא, במקרים חריגים, מי שאינו עומד בקריטריונים מועבר לבדיקה של ועדה רפואית מייעצת, אשר בהתאם למסמכים רפואיים (מכתב הסיכום של פסיכוגריאטר) שיצורפו לבקשה, תמליץ לגבי הצורך בהעסקת עובד זר. את יכולה למצוא את טופס הבקשה לעובד זר וההסברים באתר הבא http://www.moital.gov.il/NR/exeres/FB1A6005-8478-4A98-BFD5-FD97872AA787.htm אני הייתי מציע לך לפנות לאחת מחברות הסיעוד שיש להן היתר להבאת עובדים זרים והם יוכלו לסייע לך בכל הקטע הביורוקרטי. בהצלחה

מנהל פורום גריאטריה