ד ח ו ף - (תשובה בכנות המירבית)

דיון מתוך פורום  גריאטריה

19/10/2008 | 23:28 | מאת: שלומית

סבתי בבית אבות ורק לאחרונה נודע לנו שהיא מקבלת תרופות פסיכיאטריות (זאת לאחר שאושפזה בבית חולים):גילקס 10, מיטאלופורם, ריספרדל1, פרטאן, ומודאל. סבתי שכל חייה הייתה אישה פעילה ושמחת לבב, מנווטת כרגע על ידי כדורים שגורמים לה לרוב לשינה והזיות. 1. האם השילוב של הכדורים אינו מסוכן וזאת גם בתוספת כדור נגד לחץ דם, וכולסטרול, וכדור נגד כאבים בקיבה?.... 2. האם יש גורם חיצוני שאפשר לבקש את עזרתו בנושא? (לא הרופא של בית האבות). אנא תשובתך ב ד ח י פ ו ת !!!!

20/10/2008 | 18:47 | מאת: אילן שפר

שלומית שלום לא ברור לי האם כל התרופות שאת מציינת הם בעקבות האשפוז או שאת חלקם סבתך קיבלה גם קודם לכן? חשוב לדעת שלעיתים במהלך אשפוז או ארוע חריף של בלבול לדוגמא, ניתנות תרופות שלא תמיד יש צורך להמשיך ולתת אותם אחר כך, אם לדוגמא היתה מחלת חום שגרמה לבלבול עד כדי צורך בתרופת הרגעה, ברגע שהמחלה טופלה סביר להניח שגם הבלבול יחלוף ואז כמובן שאין צורך בהרגעה. יתרה מזאת עצם העובדה שמטופל חוזר לסביבה שהיא מוכרת עשוי להפחית את הצורך ב"הרגעה". מקובל לתת תרופות ללחץ דם, כולסטרול וכד' יחד עם תרופות הרגעה או דכאון, זה אינו מסוכן, יחד עם זאת הרשימה שאת מציינת כוללת שתי תרופות אנטי דכאוניות! ג'ילקס וציטאפלוראם (רשמת מיטאפלוראם??) ושתי תרופות "הרגעה" - מודאל וריספרדל. כדאי כמובן לוודא שהצרופים האלה הכרחיים. לעיתים הכוונה היא להחליף טיפול תרופתי קיים בתרופה מתקדמת יותר ולא להשאיר שתי תרופות מאותה משפחת תרופות לגבי שאלתך השניה - בעקרון אתם רשאים לקבל חוות דעת נוספת / שניה מרופא חיצוני - (רצוי כמובן שבמקרה הזה הוא יהיה גריאטר) שאתם מביאים, כדאי כמובן לתאם ביקור כזה עם הנהלת המוסד בו סבתך נמצאת. חג שמח והרבה בריאות

מנהל פורום גריאטריה