הפרעות שינה

דיון מתוך פורום  גריאטריה

14/04/2010 | 15:07 | מאת: א.ר

שלום רב, לסבתא שלי בת 90 יש הפרעות שינה שהתגברו מאוד בזמן האחרון. כ- 20 שנים היא נטלה ואבן 3 פעמים בלילה לשינה. כיום, לאחר ניסיון עם מס' תרופות ושילובים כגון: בונדורמין, נומבון, לוריבאן, אימובן, נוקטרנו, ואבן - אין הטבה עם כל הנ"ל. היא ניסתה שילוב של 2 כדורי ואבן עם כדור בונדורמין וגם שני בונדורמין ולא היתה הטבה. רופאת המשפחה לא המליצה על התרופה החדשה CIRCADIN. 1) איזה עוד טיפול נותר? 2) האם יהיה אפקט לתרופות טבעיות כגון: רסקיו, פסיפלורה, ולריאן? תודה רבה.

16/04/2010 | 11:52 | מאת: אילן שפר

שלום שימוש ממושך מאוד בתרופות מהסוג שסבתך נוטלת עלול לגרום להתמכרות ובעיקר להסתגלות - הגוף מתרגל/ מסתגל לתרופה וכדי להשיג את אותה השפעה שהיתה לתרופה בהתחלה, יש צורך במינונים הולכים וגדלים שגם הם בסופו של דבר מפסיקים להשפיע או להיפך, גורמים לאפקט הפוך. את/ה מציין מינונים גבוהים מאוד של תרופות שהן מאוד לא מומלצות בגיל המבוגר, בין היתר בגלל פגיעה חמורה בערנות המטופל וסכנה ממשית לנפילות. סבתך ניסתה פחות או יותר את כל התרופות הקיימות היום, אני בספק אם תרופות טבעיות עשויות לעזור לה. אני מציע שתפנה עם סבתך להערכה רפואית כוללת של של גריאטר כדי לנסות ולאבחן את הסיבה להפרעות השינה שלה ובהתאם לנסות טיפול אחר.

מנהל פורום גריאטריה