אלצהיימר

דיון מתוך פורום  גריאטריה

25/11/2009 | 16:42 | מאת: מלכה

שלום! דוד שלי מצד אבי נפטר בגיל 56 ממחלת האלצהיימר ואבי נפטר בגיל 57 מדום לב. בשנתיים האחרונות שמתי לב וגם הסובבים אותי כי חלה ירידה בזיכרון שלי ולשיכחה של דברים. לפעמים השיכחה גורמת לאי נעימות ואף למריבות ביני לבין בן זוגי. אמי אומרת שזה מאחר ואני מאוד עייפה(יש לי 2 ילדים מתחת לגיל שנתיים) אני בת 32 ורציתי לדעת אם יש בדיקות שאני יוכל לעבור על מנת לדעת אם אני נושאת את הגן? ואם כן היכן? תודה

25/11/2009 | 17:35 | מאת: עפרה

מלכה, ירידה בזכרון יכולה לנבוע מסיבות רבות ושונות. כדאי לך לעשות ברור אצל רופא פסיכיאטר או נוירולוג. למיטב ידיעתי גם אם תעשי בדיקה גנטית וגם אם יתברר שאת נושאת אחד או יותר גנים שנמצאו קשורים לאלצהיימר, אין זה אומר שבהכרח תתפתח אצלך המחלה. גם כדאי לבדוק את הכיוון של שומנים בדם וגורמים נוספים שאחראים גם על בעיות קרדיולוגיות שיש ביניהן קשר למחלות דמנטיות. את זה כדאי להתחיל אצל רופא המשפחה.

25/11/2009 | 18:35 | מאת: אילן שפר

מלכה שלום תורשה היא רק אחד הגורמים לאלצהיימר, יש עוד הרבה אחרים, מאוד לא נשמע סביר שהירידה בזכרון עליה את מדברת קשורה לאלצהיימר, אלא אולי באמת יותר לעייפות, חוסר ריכוז, ירידה במצב הרוח ועוד, אני כמובן לא יודע מה מכל אלה נכון או לא נכון לגבייך, כדאי להתייעץ עם רופא המשפחה. אני יודע שקיימת בדיקה גנטית לחלבון שקשור למחלת האלצהיימר, הבדיקה מבוצעת במרכז הליפידים בבית החולים תל השומר, את יכולה אולי גם לברר במרפאות גנטיקה בבתי חולים גדולים בארץ

מנהל פורום גריאטריה