עלייה ברמות GGT

דיון מתוך פורום  גריאטריה

18/09/2009 | 12:23 | מאת: מאירה

שלום רב! אמי בת 97 ובבדיקות הדם האחרונות שלה התגלתה עלייה ברמות ה GGT בתפקודי הכבד, הספירה היתה 615. ברצוני לדעת מה הסיבה לכך? מה המשמעות? ומה הטיפול אם יש לכך טיפול? ברצוני לציין כי רופא המשפחה של אימי אינו מעוניין לטפל בה בטענה כי הוא אינו רופא גריאטרי. תודה רבה, מאירה

20/09/2009 | 02:18 | מאת: אילן שפר

מאירה שלום האנזים GGT הוא רק אחד מהמדדים לתפקוד כבד ועליה שלו בלבד לא בהכרח משמעותית (כדאי לחזור על הבדיקה כדי לוודא שאכן העליה היא עקבית), מקובל להתייחס למספר מדדים ורמתם בהשוואה לבדיקות קודמות, בעקרון הדבר יכול להעיד גם על הפרעה בתפקודי כבד כתוצאה ממחלת כבד, אי ספיקת לב או תרופות מסויימות (לטיפול בפרכוס לדוגמא או לטיפול בכולסטרול), חסימת דרכי מרה גם היא יכולה לגרום לעליה כזאת.הטיפול כמובן ייקבע בהתאם לגורם. אני מודה שאני לא כל כך מבין מה זאת אומרת שרופא המשפחה אינו מוכן לטפל בה? הגריאטרים במערכת הבריאות בארץ הם רופאים מייעצים ולא רופאים ראשוניים, אני מניח שאם הוא מעוניין בכך הוא יכול לקבל ייעוץ מגריאטר בקופה. חשוב לי רק לציין שיכולים להיות מצבים רפואיים מסויימים שהברור שלהם והטיפול בהם הוא ארוך ומורכב ולא מובן מאליו לגבי מטופלים בגילה של אימך, תלוי כמובן בגורמים נוספים כמו מצבה הכללי ועוד, לעיתים אפשר להסתפק בשלב ראשון במעקב בלבד. אני מאחל לכם הרבה בריאות ושנה טובה.

מנהל פורום גריאטריה