מה המשמעות של supra pubic

דיון מתוך פורום  גריאטריה

08/09/2009 | 11:25 | מאת: אריק

אילן בוקר טוב לך, רציתי להתייעץ איתך בנושא של המילה שכתובה לעיל. אבא שלי נמצא במוסד סיעודי, הוא לא מתקשר אם הסביבה ועוד כמה דברים שנפע אצלו, יש לו קטטר קבוע, העניין הוא שהאיבר מין שלי נפגע קשה מאוד בגלל הקטטר ( סליחה על התיאור פשוט נפתח לשיניים כמו בננה).רופא של הסיעודית המליץ למשפחה לעשות ניתוח של SUPRA PUBIC , אין לי מושג מה זה אומר, מה ההשלכות של הניתוח , האם זה יותר טוב מהקטטר ? רופא של הסיעודית ממליץ לחבר לו את הצינור דרך שלפוחית השתן. אני לא יודע מה לעשות ? תודה מראש על העזרה. אריק

13/09/2009 | 21:45 | מאת: אילן שפר

אריק שלום אני מתנצל על האיחור במענה, אני מקווה שבכל זאת תמצא תועלת בתשובה קטטר סופרה פובי הוא קטטר שמוחדר דרך קיר הבטן ישירות לשלפוחית השתן וכך מונע את הצורך בשימוש בקטטר המוחדר דרך הפין, אזור ההחדרה הוא מעל עצם הפוביק שנמצאת מעל המפשעה בשולי הבטן, מדובר למעשה בניקוב המקום והחדרת הקטטר, זוהי פעולה "יחסית" פשוטה ושכיחה אולם צריך לקחת בחשבון שזוהי עדין פעולה פולשנית שעלולה לגרום לסיבוכים כמו דימום, זיהום או ניקוב השלפוחית. חסרונות נוספים בהמשך עלולים להיות דליפת שתן מסביב לחור הכניסה, זיהום בדרכי השתן (גוף זר בשלפוחית), היווצרות אבנים בשלפוחית או חסימה.בעיקרון אין יתרון משמעותי לקטטר מהסוג הזה, למעט אולי לאנשים עצמאיים שמסיבה כלשהי זקוקים לקטטר לזמן ממושך, הרבה בגלל נוחות יחסית גדולה יותר בהשוואה לקטטר רגיל. מנסיוני טיפלתי באנשים סיעודיים עם קטטר רגיל לאורך זמן, ללא סיבוכים מיוחדים, אני יודע שמראה הפין מרתיע אולם לא נגרם למטופל כאב היות שזה קורה באופן איטי בנגוד לחתך "רגיל" לדוגמא, בכל מקרה זוהי אינה פעולה דחופה ובד"כ סובלת דיחוי אם אינך שלם איתה. אני מצרף קישור של אחד האתרים שמסביר את התהליך. www.cuh.org.uk/.../pdf/.../PIN0557_suprapubic_catheter_insertion.pdf אני מאחל לכם הרבה בריאות.

13/09/2009 | 22:29 | מאת: אריק

תודה רבה

מנהל פורום גריאטריה