בעיות אקוטיות עם עמי

דיון מתוך פורום  גריאטריה

25/07/2009 | 17:15 | מאת: אורנית

שלום לך אמי בת 81 חיה עם אבי( עברה ניתוח לב פתוח ( שבגללו מיתרי הקול נפגמו - מההנשמה) לפני כ-10 שנים, חולת סוכרת נוטלת כדורים,ועקב נפילה עברה ניתןח באגן וביד לפני 3 שנים .ומאז הלכה רק בבית עם הליכון לאט ונעזרה בעובדת של ביטוח לאומי לתפקוד היום יומי- לא יצאה מהבית אלא ע"י אמבולנס או עזרה משפחתית אחרת לעיתים רחוקות.) , לאחרונה ללאחר אישפוז על דלקת בדרכי השתן חזרה הבית ונפלה שוב וכעת עם שבר " פוביס משהו..." - שלא ניתן לניתוח .), המצב הנוכחי - היא סיעודית ואיננה רוצה לשכב במיטה מפאת הכאבים אלא יושבת על כיסא( כולל בלילה) נסינו כורסה סיעודית - אך היא סרבה . כל היום היא יושבת ללא תזוזה, רוחצים אותה מדיי יום היא עם חיתול אך צרכיה היא עושה בכיסא המיועד לזה כמובן עם סיוע גדול . בשבועיים האחרונים החלקים התחתונים של רגלייה החלו להתכסות בכתמים אדומים גדולים עם מעט שלפוחיות עם מעט הפרשה נוזלית. רופאת המשפחה ראתה זאת בתחילת התופעה ונתנה לה אנטיביוטיקה?!?!? הכתמים הולכים וגדלים ואנו מאוד מודאגים ולא יודעים מה זה!! אנא עזור מה זה ?? מה לעשות על מנת לעזור למנוע זאת ולעזור לה ?? נ.ב- הוריי איבדו את אחי הבכור ממחלה קשה ונשארנו 2 אחיות. היא מתחננת להשאר בביתה ואיננו יכולים כלל נפשית להוצאה מהבית אלא להביא לה עובד\ת זר\ה תשובתך מאוד מאוד חשובה לי תודה מראש אורנית

26/07/2009 | 15:57 | מאת: אילן שפר

אורנית שלום הדרך היחידה לאבחן מה הכתמים שאת מתארת היא לבקש מהרופאה או מאחות מרפאה / טיפול בית, לבוא ולבדוק את אימך. יכולות להיות סיבות שונות למה שאת מתארת: אחת מהן אכן יכולה להיות זיהום, ייתכן גם ומה שאת מתארת קשור לכלי דם, לא ברור לי האם השוקיים בצקתיות / נפוחות או שמדובר בעיקר בכתמים? גם חוסר חלבון עלול לגרום לבצקות הרגליים ולעיתים יש ממש "נזילה" של נוזלים דרך העור, ישיבה ממושכת גם היא עלולה לגרום או להחמיר את מה שאת מתארת משום שאז הניקוז של כלי הדם קשה יותר. מכל הסיבות שתארתי אני מציע שאימך תיבדק. אני מאחל לכם הרבה בריאות.

26/07/2009 | 19:43 | מאת: אורנית

מר אילן שפר תודה לך מקרב לב על תשובתך החשובה, ברצוני לציין שאכן השוקיים שלה נפוחות מאוד ובצקתיות וכן עליהן יש כתמים. ( שזאת לא ציינתי) אודה לך על התיחסותך על כך. אורנית

מנהל פורום גריאטריה