דמנציה וסקולרית עם המון בעיות בריאותיות

דיון מתוך פורום  גריאטריה

04/08/2019 | 16:16 | מאת: חגית

היי אימי בת 74 סובלת צדמנציה וסקולרית, סיעודית לחלוטין, סובלת מתת תזונה למרות שאוכלת מזון עשיר אבל בכמויות קטנות, אי ספיקת כליות, סכרת,לחץ דם ודלקות חוזרת בשתן עד מצב של אשפוז כל 3-4 חודשים בבתי חולים. מטופלת במתן נוזלים לוריד אחת לשבוע ליטר נוזלים שכן אינה מרבה לשתות, בעיות בבליעה, מתן הנוזלים לוריד מנע אשפוז בבית חולים במשך שנה, לפני חודש הומלץ ע"י רופא טיפולי בית של קוםת החולים מעבר למתן עירוי תת עורי והכמות הוגדלה ל3.5 ליטר בשבוע, יחד עם זאת, מדדי הכליות הוחמרו, דלקת השתן הכרונית הוחמרה והגענו שוב לבית חולים. גריאטרים שעימם התייעצתי אומרים שאין שום סיבה לתת נוזלים בוריד והתת עורי היא הדרך הנכונה, מצד שני, גריאטר אחד טען שהנוזלים בדרך זו לא מגיעים לכליות והמליץ בוריד פעמיים בשבוע, התוצאות בפועל מראות שברגע שעברנו לתת עורי חזרה הדלקת, מה עושים? הרופאים טוענים שנוזלים לוריד מעמיסים על הלב, מצד שני שנה שלמה הכל היה בסדר, יש לציין שהיא שותה 2/3 ליטר מים ביום ונותנת שתן ללא משתנים של 1500 מל, בנוסף צריכה המלצה לגריאטר מומלץ באיזור בת ים תודה

אכן מדובר במקרה מורכב המחייב הערכה ובדיקה על ידי מומחה בגריאטריה! הייתי ממליץ לך לברר מי הוא היועץ הגריאטרי בקופה בה אמא מבוטחת, ולקבוע אליו תור

מנהל פורום גריאטריה