עייפות ושינה מרובה לאדם שהפך לסעודי

דיון מתוך פורום  גריאטריה

13/06/2018 | 10:54 | מאת: תמי

אבא, בן 97, הפך מאדם עצמאי לגמרי לסעודי עקב פרוסטטה מוגדלת שגרמה לחסימת מתן שתן, כרגע אינו מסוגל לעמוד על רגליו, עם קטטר ויושב על כסא גלגלים. נראה שהמצב החדש גורם לדכאון וחוסר רצון להמשיך לחיות במצב שתלוי במטפל. "מבלה" את רוב שעות היום בשינה מרובה. מה הדרך לעזור לו? רופא משפחה רשם כדור מתדול? אני לא מעוניינת לתת לו כדורים. הוא אדם בריא, צלול ומעסיק את עצמו בכתיבה, פתרון תשבצים, האזנה למוסיקה, טלויזיה..

על פניו נראה שאבא אכן סובל מדיכאון. הייתי ממליץ לך לבצע לו בדיקות דם כולל ספירת דם, כימיה, תיפקודי בלוטת תריס, חומצה פולית, וויטמין בי-12. לאחר מכן לבקש מרופא המשפחה הפנייה לפסיכוגיאטר

מנהל פורום גריאטריה