רעיונות להתמודד עם דיכאון בנוסף לטיפול תרופתי

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

01/12/2016 | 10:08 | מאת: אנונימי

שלום וברכה, אני סובלת מדיכאון כבר 3 שנים, מאז תחילת ההריון של בני הבכור. אני מטופלת תרופתית כרגע לוקחת וולבוטרין שהיא התרופה שהכי עזרה לי עד עכשיו. הפסיכיאטרית שלי לא רוצה להוסיף לי עוד תרופה כי אני סובלת מאוד מעצירויות לכן היא חוששת מכך. אני מרגישה שאיני מאוזנת ויש לי כל הזמן תנודות במצב הרוח. אני כבר משתגעת מזה כי אין יציבות ואין תחושה של שמחה. אשמח לקבל רעיון למשהו שיכול לעזור מלבד טיפול שיחתי שאנירוצה להתחיל בקרוב. תודה רבה.

12/12/2016 | 13:42 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום, אכן , הסוג העיקרי של טיפול הלא תרופתי בדיכאון הוא טיפול פסיכולוגי. חשוב לציין כי קיים מגוון רחב יחסית של סוגי הטיפול וכדאי לבחון מהו הסוג המתאים לך ביותר לפני שפונים ומתחילים את הטיפול עצמו. חשוב לציין כי במידה והטיפול התרופתי לא מביא לתוצאות רצויות, כדאי לשקול שינויים: עליה במינון או לסירוגין החלפת התכשיר. במקרים של דיכאון קשה ו/או עמיד לטיפול בתכשירים תרופתיים (עם או ללא שילוב עם פסיכותרפיה), ניתן לשקול טיפול בנזעי חשמל וכן טיפול בתהודה מגנטית.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול