T3 T4 ופרוביג'יל נגד דיכאון עמיד?

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

19/11/2016 | 17:55 | מאת: יוסקלה

שומע חילוקי דעות לגבי T3 T4 בטפול בדיכאון שמעתי מכמה פסיכיאטרים שהייתי אצלהם שכמעט וכבר לא משתמשים בהם ולא שאלתי את הסיבות ואני לא יודע עד כמה זה נכון? גם קראתי ברשת באנגלית שהם אכן יעילים. לגבי פרוביג'יל לא שמעתי המון אבל הפסיכיאטר לא נותן לזה אפשרות כי זה ממריץ מבחינתו וזה לא טיפול שישקם ויאפס מוח של חולה דיכאון ואצטרך כנראה לקחת אותו תמיד ככה שזה לא טיפול אלא רק אמצעי עזר שתלויים בו והוא לא מרפא ולא משקם ובחסרונו הטיפול האנטי הדיכאוני בדיכאון עמיד לא יעבוד. מה תוכלי להגיד לי על מה שצויין לי? מה אפשר לחדש ולעדכן בנידון?

12/12/2016 | 10:01 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, הבחירה בתרופה הספציפית לטיפול בדיכאון מתבססת באופן משמעותי על המאפיינים של המחלה אצל המטופל או המטופלת הספציפית , תגובתם לטיפול התרופתי בעבר וכן על הניסיון של הרופא עם תכשירים תרופתיים שונים. אכן, השימוש בהורמון בלוטת התריס שהיה נהוג בעבר, פחת בשנים האחרונות ולכן יש פחות רופאים שמנוסים במתן טיפול זה ובוחרים בו. הטיפול בפרוביג'ין אינו מותווה לטיפול בדיכאון, אלא כטיפול נלווה במידה ובנוסף לדיכאון קיימת הפרעת שינה מהסוג נרקולפסיה.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול