התרופות שבארץ לא מקלות על הדיכאון שלי

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

09/11/2016 | 00:30 | מאת: דיכאון עמיד

שלום, לא יודע מה לעשות כי ניסיתי וממשיך לנסות כל תרופה אפשרית ושום דבר לא עוזר לדיכאון הדביק שלי. חושב לנסות ולייבא תרופות לארץ אנטי דיכאוניות במטרה לנסות להגיב לאיזה תרופה להקלה בתסמינים במינימום ואם אפשר להגיע לרמיסה מוחלטת זה הכי טוב,רוצה לשאול לאיזה פסיכיאטר אני אמור ללכת כדי שימליץ לי על תרופה שלא נמצאת כאן ואיך אפשר לדעת איזו תרופה לבחור ואיזה תרופות קיימות שם בחו"ל שלא נמצאות אצלנו,איפה אני רואה רשימת תרופות שכזאת ומתעדכן בתרופות ואם יש מידע על התרופות? איך את מתעדכנת בתרופות שיוצאות שם והאם תוכלי לתת לי רשימת תרופות לידע כללי שיש בחול כאלו שעם מנגנון השפעה קצת אחר וסיכוי יותר גדול שאוכל להגיב?ואם יש איזו דרך שאני אוכל לקרוא רשימת תרופות כולל מידע עליהם.

14/11/2016 | 17:28 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, באופן כללי במקרים בהם יש מעל 2 כשלונות של תרופות נוגדות דיכאון, הסיכוי לתגובה לתרופות נוספות הולך וקטן. לא ידוע לי על תרופות נוגדות דיכאון חדשניות שונות באופן מהותי מהתרופות נוגדות דיכאון שרשומות בארץ. המלצתי היא לעבור הערכה פסיכיאטרית חוזרת במטרה לודא האם אכן מדובר רק בדיכאון או לסירוגין קיימת תחלואה נפשית / רפואית נוספת אשר התייחסות אליה עשויה לקדם את הטיפול. בנוסף, חשוב לציין כי בטיפול בדיכאון עמיד, יש משמעות רבה לשימוש בטיפולים הלא תרופתיים: פסיכולוגיים ושיקומיים אשר עשויים לעזור לשפר ולחזור לתפקוד גם בנוכחות התסמינים ובכך לתרום לשיפור במצב.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול