מינון נמוך מדי לאורך זמן בציפרלקס , האם מקובל או מ

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

11/10/2016 | 21:25 | מאת: אבי ס

אני לוקח ציפרלקס לטיפול במעי רגיש המשפיע על מצב נפשי ,אני כבר 8 שנים סובל ולאורך התקופות נטלתי ציפרלקס לתקופה של שנה -שנתיים והפסקתי בעצת הרופא , כשהתסמינים חזרו התחלתי שוב טיפול-15- 10 מג ליום ,בסהכ הציפרלקס עובד ולא היו בעיות בהפסקה שהייתה הדרגתית מלבד חזרה של תסמינים , כרגע לאחר שנתיים על התרופה ושיפור הרופא המלץ להפסיק ולחזור לתרופה שו במידה ויופיעו חזרה התסמינים היות ומדובר בתסמונת כרונית  , ירדתי ל 5 מג והייתי אמור להפסיק לאחר שבועיים אבל בגלל שפחדתי או חששתי להפסיק נשארתי על 5 מג ציפרלקס 3 חודשים ועוד 3  חודשים ירדתי למינון של 2.5 מג עד עכשיו ועליתי חזרה ל 5 מג  כי חשתי עייפות ,יובש בפה וכאבי ראש ואולי זה היה כי לקחתי משככי כאבים בותה תקופה ולא קשור לציפרלקס בכל אופן חזרתי ל 5 מג בימים האחרונים , האם הישארות על מינון  כזה נמוך יכול לגרום לתסמיני גמילה או חזרת תסמינים ובכלל במצב כז עדיף להפסיק , ידוע לי שזה בעצת רופא , אבל אצלי זה רופא משפחה , אז באופן כללי האם זה נורמלי להישאר על 5 מג או 2.5 מג ציפרלקס תקופה ארוכה או שהכי נכון במינונים כאלה זה לפרק זמן קצר של בועיים שלאחריהם יש להפסיק תרופה ?

29/10/2016 | 17:40 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, ככל הנראה אין תשובה חד משמעית לשאלתך וכדי לקבל החלטה צריך לבחון כל הבעד והנגד בנוגע להמשך הטיפול בתרופה. הייתי מציעה לך לפנות לבדיקת רופא , עדיף פסיכיאטר, כדי לעשות הערכה מקיפה ולבחון אופציות להמשך הטיפול.באופן כללי ניתן להפסיק טיפול בציפרקלס אחרי ירידה במינון והסבירות לתופעות לוואי כתוצאה מכך היא נמוכה.עם זאת, ללא הטיפול יש סיכוי לחזרתם של התסמינים של חרדה ולכן במקרים רבים דומים ההמלצה היא להמשיך את הטיפול התרופתי.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול