כמה שאלות לגבי תרופות ותופעות לוואי שלהן..

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

09/10/2016 | 00:43 | מאת: אריק וולך

שלום וברכה, כמה שאלות ידוע שלוסטרל מעכבת אורגזמה בתופעת הלוואי שלה רציתי לדעת האם כמה שהמינון יהיה גבוה יותר - כך האורגזמה בעצם תתעכב יותר? או שזה לא משנה אם אקח מינון של 50 או 150 מ"ג? עוד שאלה אם פאקסט 60 מ"ג גרם לי לאפיזודה פסיכוטית - האם גם לוסטרל 200 מ"ג יגרום לפסיכוזה? או שאלו תרופות אחרות? הרי שניהם SSRI.. (יש לציין שהלוסטרל נלקח יחד עם 150 מ"ג למיקטל) ושאלה אחרונה האם יש סיכוי גבוה יותר להשמנה כשאתה נוטל לוסטרל ואבילפיי יחד מאשר שאתה נוטל רק לוסטרל? (מדובר על מינון 5 מ"ג אבילפיי ו150 מ"ג לוסטרל) תודה מראש ושבוע טוב

12/10/2016 | 19:15 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, מינון גבוה של תכשיר מקבוצת SSRI כגון לוסטרל אכן עלול להיות בעל השפעה משמעותית יותר על מיניות ולגרום ליותר תופעות לוואי. תרופות מקבוצת SSRI לא גורמות למצבים פסיכוטיים אך יכולים לעורר את את התסמינים אצל אנשים שסובלים ממחלה פסיכוטית, כגון סכיזופרניה. השילוב שציינת לא אמור להגביר סיכוי להשמנה.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול