ציפרלקס והשמנה

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

14/09/2016 | 01:17 | מאת: ליאת

אני בת 37. שנים שלא היה לי ממש טוב. קשה לי להגדיר את הבעיה אבל מה שאוכל לאמר שמדובר בחוסר שקט ובמחשבות טורדניות וחוסר פשיטות במחשבה. בעקבות המלצת חברה אני נוטלת ציפרלקס קרוב לשנתיים 20 מ"ג כל יום ובחודשים האחרונים העליתי את המינון ל30. אנשים אומרים לי לאחרונה שהשמנתי. תמיד הייתי מלאה אבל הם טוענים שעכשיו השמנתי משמעותית. הפחד שלי שזה הציפרלקס. השאלה מה לעשות? האם יכול להיות שהמעבר מ20 ל30 הוא זה שגרם להשמנה או בכלל נטילת הציפרלקס? וגם מה דעתכם בנוגע לכדור רמוטיב שהוא לכאורה טבעי עם פחות תופעות לוואי? אני מתייעצת כאן משום שאין לי רופא מטפל בארץ ואני שוהה כעת בחו"ל. תודה רבה!

15/09/2016 | 18:06 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

המנגנון הספציפי של עליה במשקל בעקבות טיפול בנוגדי דיכאון אינו ידוע, אמנם ככל הנראה מדובר בהשפעה משובלת של מספר גורמים: שיפור בתאבון כחלק משיפור בתסמינים של דיכאון (הרי ירידה בתאבון היא אחת התסמינים של דיכאון) והשפעה על המטבוליזם (חילוף חומרים). לציין כי מטופלים רבים מצליחים לשמור על המשקל התקין ואף לרדת במשקל באמצעות דיאטה ופעילות גופנית.לפעמים מעבר לתכשיר אחר מאותה הקבוצה או מקבוצה אחרת עשוי להועיל ולעזור בירידה במשקל. השפעתן של התרופות נוגדות דיכאון היא אינדיווידואלית ולכן אין העדפה לתרופה ספציפית ומומלץ להתנסות בטיפול בתכשיר בהתאם לשיקולי הדעת של הרופא המטפל שמכיר את מצבך.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול