הקשר בין השמנה לתרופות כמו לוסטרל

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

05/09/2016 | 01:22 | מאת: יוסף

שלום בן 40 נוטל כבר כמה שנים לוסטרל במינון של 100 מ"ג בגלל חרדה והתקפי פאניקה. לשמחתי, אני כמעט ולא סובל מהתקפי פאניקה, אבל חרדה קשה לומר שאין בכלל. העניין הוא שעליתי במשקל, וגם הניסיונות שלי להוריד במשקל לא ממש מוצלחים, אל אף שאני עושה פעילות גופנית (הליכה מספר פעמים בשבוע). מה הסיבה שלוסטרל גורם להשמנה? זה משהו בתרופה עצמה? או רק עניין שהיא גורמת להגברת התאבון? יש משהו שיכול לעזור במקביל לשימוש בלוסטרל? יש הבדל בין לוסטרל לבין התרופות האחרות ממשפחת SSRI כמו ציפרלקס וכדו'? תודה

07/09/2016 | 11:30 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, המנגנון הספציפי של עליה במשקל בעקבות טיפול בנוגדי דיכאון אינו ידוע, אמנם ככל הנראה מדובר בהשפעה משובלת של מספר גורמים: שיפור בתאבון כחלק משיפור בתסמינים של דיכאון (הרי ירידה בתאבון היא אחת התסמינים של דיכאון) והשפעה על המטבוליזם (חילוף חומרים). לציין כי מטופלים רבים מצליחים לשמור על המשקל התקין ואף לרדת במשקל באמצעות דיאטה ופעילות גופנית.לפעמים מעבר לתכשיר אחר מאותה הקבוצה או מקבוצה אחרת עשוי להועיל ולעזור בירידה במשקל. השפעתן של התרופות נוגדות דיכאון היא אינדיווידואלית ולכן אין העדפה לתרופה ספציפית ומומלץ להתנסות בטיפול בתכשיר בהתאם לשיקולי הדעת של הרופא המטפל שמכיר את מצבך.

09/09/2016 | 18:05 | מאת: יוסף

שלום הרושם שלי שתרופה, טובה ככל שתהיה, אינה יכולה לחולל פלאים ולשנות סדרי עולם בחיים. ואם אני במצב חריג, ויש לי קשיים וכדו', אז טבעי שיהיה לי חרדה ודכדוך ברמה מסויימת. לכן אני פחות מעדיף להעלות מינון, בפרט בגלל החשש שלי שזה גורם לי להשמנה. השאלה שלי היא דווקא לגבי הורדת מינון, מ 100 לרדת ל 50. לפי נתוני היצרן, 50 מ"ג יעיל להתקפי פאניקה וחרדה. האם יש בזה סיכון כלשהו? מה הדרך לעשות זאת? לרדת ל 75 במשך תקופה ואז ל 50? והאם אפשר לומר בסבירות גבוהה, שאם התרופה גורמת לי להשמנה, במידה וארד ל 50, המצב ישתפר לפחות בחצי? תודה רבה

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול