פבוקסיל - עצבנות, מינון נמוך?

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

11/07/2016 | 13:25 | מאת: דני

שלום ד"ר ספקטור, היני סובל מדיכאון. יש לי שתי שאלות בנוגע לתרופה פבוקסיל: 1. התחלתי במינון של 50 מ"ג, אשר לקחתי כשבוע. כרגע נמצא על מינון של 100 מ"ג (גם כשבוע), סה"כ לוקח את התרופה שבועיים. אני מרגיש עליה בחרדה ותחושת אי שקט, האם זה משהו שצריך לעבור? 2. הרופא המטפל אמר לקחת 100 מ"ג למשך חודש. הבנתי שהמינון הטיפולי מתחיל ב-150 מ"ג. האם יש הגיון לקחת 100 מ"ג תקופה כזו ארוכה ולא לעלות ישר ל-150/200 מ"ג? תודה מראש

17/07/2016 | 19:44 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, בתחילת הטיפול התכשיר עלול לגרום לתופעות לוואי כגון עליה ברמת החרדה ואי שקט אשר בדרך כלל חולפות תוך מספר שבועות. בתקופה זו ניתן להעזר בכדור הרגעה לפי הצורך כדי להוריד את רמת החרדה ולאפשר הסתגלות קלה יותר לתרופה. המינון של 100 מ"ג הינו מינון טיפולי ולכן יש טעם לחכות כחודש כדי להעריך את השפעתו ורק לאחר מכן לשקול האם יש צורך בעליה במינון.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול