האם יש סכנה לקחת דיפרסון לנוטל סטרואידים 20 מג

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

09/05/2016 | 11:35 | מאת: מרדכי

חולה בייקר נוון שרירים, נוטל מגיל 14 סטרואידים, כיום בן28 סטרואידים עלולים להגביר לחץ תוך עיני, ומדכאים את המערכת החיסונית. ויש צמחים שעלולים לפגוע. למשל ראיתי שמליסה רפואית עלולה לגרום לגלאוקומה. איך אני יכול לעבור צמח צמח מתוך תרופת דיפרסון ולבדוק שאינו מזיק? תודה

15/05/2016 | 10:46 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, הנני מייצגת את הרפואה הקונוונציונאלית ולכן לא אוכל לספק מידע אודות התרופה הנ"ל. חשוב אמנם לציין כי תרופות נוגדות דיכאון הנן יעילות ובטוחות לשימוש גם אצל חולי ניוון שרירים ולרוב אין בעיה לשלב אותן עם התרופות האחרונות שהחולים נוטלים.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול