ציפרלקס ופלואוקסטין

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

07/04/2016 | 12:24 | מאת: ג'ני

שלום, אני ילדתי לפני חצי שנה, לפני כ-3 חודשים התחלתי טיפול תרופתי נגד דיכאון אחרי לידה- ציפרלקס 20 מג, סרוקוול 50 מג ולוריוון לפי הצורך. לא הרגשתי שיפור משמעותי ופסיכיאטר שלי רשמה לי בנוסף לציפרלקס גם פלואוקסטין 20 מג. הבנתי ששני הכדורים מאותה הקבוצה . האם זה בסדר לקחת את שניהם בו זמנית?

09/04/2016 | 11:19 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, אכן, לא מומלץ לשלב שתי תרופות נוגדות דיכאון מאותה הקבוצה והעדיפות היא לטיפול בתרופה אחת, כאשר במקרה של שיפור חלקי רצוי לעלות את המינון במקרה של חוסר שיפור כלשהו, להחליף את התכשיר. במקרים מסויים יש מקום לטיפול תומך בתכשירים מקבוצות אחרות, אך כאמור לא מאותה הקבוצה.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול