שאלות לגבי טיפול בדיכאון עמיד

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

31/03/2016 | 19:34 | מאת: טל

שלום שולב אצלי ויאפקס עם אריפליי, כבר ביום הראשון שלקחתי 5 מ"ג התופעות לוואי היו קשות מאוד: הזעה, שלשולים, הקאות, בחילות, צמרמורות, חולשה, לא יכול לאכול, כאבי בטן, ערנות יתר ולא מצליח לישון בלילה, מחשבות אובססיביות, מה עושים במצב כזה? לוקחים עדיין אריפליי בתקווה שהתופעות לוואי ייעלמו אחרי תקופה קצרה, פשוט עליתי למיון לבית חולים בגלל זה, שמעתי מהפורום שלך שאפשר לחצות את הכדור לחצי ולקחת כלומר 2.5 יחד עם לוריבן, אם זה ישפר משהו עם התופעות לוואי? עוד משהו: מהם ההבדלים בין אריפליי לאביליפיי, אין באזור שלי את האבליפיי, רק אריפליי, אלא אם כן זה עד כדי כך חשוב שאסע רחוק יותר על מנת להשיג את התרופה? דבר נוסף אשמח אם תוכלי להגיד כיצד אפשר לבקש סבסוד על התרופה/אישור, מהו התהליך, אם בכלל אמשיך איתה לאור התופעות לוואי? מהם האפשרויות לשילובי תרופות עם נוגדי דיכאון לחיזוק הנוגד דיכאון חוץ מאריפליי, אם יש דבר כזה ומשהו שעם פחות סיכוי לתופעות לוואי, ויאפקס/סימבלתה בשילוב עם איזו תרופה, תרופות כאלו שאפשר לשלב ושלא מפריע ביניהם, ואפילו שלושה תרופות יחד רק כדי להתגבר על דיכאון עמיד קשה וחזק? רוצה לברר מהניסיון שלך מה שילבת עם מטופלים כאלו עם דיכאון עמיד וקשה, אני פשוט אציע לרופא את זה ודבר אחרון: יצא לך לראות מטופלים שטופלו בEMDR בדיכאון וחרדה, יצא לך לראות שזה עוזר? יתרונות? מה לגבי קנאביס רפואי, תומכת בזה, יש יתרונות? אפשרי לשלב יחד עם התרופות הפיסיכאטריות? תודה רבה ושבת שלום

02/04/2016 | 19:44 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, קודם כל ראה את תשובתי לשאלתך הקודמת. בנוגע לשאלות נוספות: שיטת EMDR לא משמשת לטיפול בדיכאון וכך גם לא קנאביס רפואי. בנוסף לטיפול תרופתי, רצוי להעזר גם בטיפול פסיכולוגי באחת מהשיטות המקבולות וכן יש חשיבות רבה לשיקום תפקודי.

03/04/2016 | 01:37 | מאת: טל

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול