טיפול בדיכאון וOCD - תכנון הריון

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

16/03/2016 | 10:55 | מאת: אפרת

היי אני אתחיל ברקע בבקשה. אני בת 36 ואני סובלת מדיכאון וOCD קל. אני מטופלת מזה חמש שנים ע"י שיחות עם פסיכולוגית וע"י תרופות מפסיכיאטר. התחלת הדיכאון החלה בתקופה בה הייתי בטיפולי פוריות. היום יש לי תאומים בני 3. הטיפול בתרופות: שנתיים לקחתי רסיטל 40 מ"ג שנה לקחתי ציפרלקס 15 מ"ג ושנתיים אני לוקחת מרוניל 150 מ"ג+נורטילין 50 מ"ג+ אריפלי 5 מ"ג שלוש שנים אני נוטלת לורין לשינה. לפני כשבוע כשדיווחתי שאני עדיין לא מרגישה טוב הפסיכיאטר שלי החליט להחליף את נורטילין בוולבטרין. עכשיו אני בתקופת מעבר ביניהן. כיוון שאני מתכננת הריון פניתי למכון הטרטולוגי שם אמרו לי שהשילוב התרופתי לא נראה להם תקין (אחת הסיבות כי יש תרופות מאותה המשפחה) וכי אם הטיפול היה מוצלח לא הייתי זקוקה כלל ללורין בשביל לישון. עכשיו לשאלות: האם השילוב התרופתי נראה לך תקין? (אשמח לשמוע על איזה שילוב את היית ממליצה לפי מה שסיפרתי) האם זה נכון שטיפול בתרופות אנטי דיכאוניות אמור לטפל גם בעניין השינה? מה לעשות? לפנות לחוות דעת נוספת מפסיכיאטר? תודה מקרב לב

18/03/2016 | 10:52 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, השאיפה בטיפול התרופתי בדיכאון וחרדה היא להסתפק בתרופה אחת או שתי תרופות במקרים מסויים ולא בשילובים. המחקרים מראים כי שילוב של מספר תרופות לא מעלה יעילות של טיפול אך מגביר סיכוי לתופעות לוואי. הבחירה בתרופה הספציפית מתבססת על מאפיינים של הדיכאון, תגובה לטיפול בעבר ורגישות לתופעות לוואי. אין שילובים מקובלים שיכולים להתאים לכך מטופל והבחירה בטיפול היא אינדיווידואלית. אין ספק כי במקרה שלך מדובר במספר רב של תרופות שככל הנראה אינו מוצדק ובמיוחד לאור העובדה שאת ממשיכה לסבול מהתסמינים של מחלה. חשוב לעשות הערכה מחודשת של המצב והטיפול ולתכנן שינויים שבין היתר יכללו הפסקה של חלק מהתרופות בהתאם לתגובה שלך אליהן ותופעות לוואי. חשוב להעזר בסבלנות מאחר ושינויים בטיפול עלולים לקחת זמן ויש גם סיכוי להחמרה מסויימת בתסמינים בתקופה זו. אני מקווה שבסופו של דבר השינוי יהיה חיובי עבורך ויביא לשיפור במצבך.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול