דיכאון מג'ורי - טיפול בויפאקס וסרוקואל

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

08/02/2016 | 18:04 | מאת: אבי

שלום ותודה על העזרה כאן! חברתי בטיפול עקב דיכאון קשה ומחשבות תמידיות של חוסר משמעות (גם כאשר כיף, היא מייד חושבת "הכל יחלוף, כולנו נמות, אז למה לי כל זה?").המצב שלה לעיתים יציב יחסית מפר ימים ולעיתים יש נפילות קשות שנמשכות יום או מספר ימים של עצב עצום, בכי ועוד. מידי פעם יש לה גם התקפי חרדה של מספר דקות (זה התחיל עם הטיפול בציפרלקס, כרגע כבר שבועיים ללא התקף). היא טופלה בציפרלקס 20 מ"ג במשך 4 חודשים ללא הטבה משמעותית (הדבר היחיד שהשתנה זה שהיא מצליחה לישון בלי לקום כל שעתיים בלילה). לפני שבוע הפסיכיאטר החליט להחליף לויפאקס 300 מ"ג (XR) ביום (כמובן שההחלפה נעשית בהדרגתיות וכו') ולשלב עם הטיפול בויפאקס גם סרוקואל (לפי מה שהבנתי ממנו הוא רוצה את הסרוקואל כאוגמנטציה לויפאקס). יש לי מספר שאלות: 1. האם ויפאקס טוב ממש כמו אפקסור? הוא יותר זול וזמין בבתי המרקחת, אבל חשוב לי לדעת שאנחנו נותנים את הטיפול הטוב ביותר האפשרי. שמעתי שויפאקס פחות יעיל מהאפקסור המקורי וזה מדאיג אותי. 2. הסרוקואל מרדים אותה וזה לא נוח לה, כרגע היא לוקחת כל ערב סרוקואל 50 XR. האם לאחר זמן מסויים של טיפול העייפות עוברת? 3. האם הסרוקואל יעיל כאוגמנטציה ושילוב עם הויפאקס? 4. כרגע התחלנו עם מינון של סרוקואל 50 XR בשילוב עם הויפאקס 300 מ"ג XR, מה המינון המינימלי של סרוקואל XR שצריך כדי שיהיה חיזוק משמעותי ויעיל לויפאקס? 5. כאשר צריך היא לוקחת קלונקס להרגעה (בערך פעמיים שלוש בשבוע) ובונדורמין (אחת לשבוע בערך) אם היא לא מצליחה לישון. התרופות האלו לא סותרות את הסורוקואל והויפאקס, נכון? אשמח לכל עצה נוספת או דברים שאולי לא חשבנו עליהם... (הפסיכיאטר לא פרטי, ולכן אין לנו את כל הזמן הדרוש איתו לצערי ונשארתי עם שאלות רבות שאין לי מי לשאול עד לתור הבא שלנו שיהיה רק עוד 3 שבועות...) תודה רבה!

08/02/2016 | 18:22 | מאת: אבי

09/02/2016 | 20:19 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, ויפאקס ואפקסור מכילות את אותו החומר הפעיל. סרוקוול יכול לשמש כאוגמנטציה לנוגדי דיכאון, כאשר השפעתו המרדימה בדרך כלל פוחתת עם הזמן. המינון המינימאלי של סרוקוול שיכול לשמש כאוגמנטציה הוא 25-50 מ"ג אך התגובה של מטופלים שונה ולכן יתכן ותצטרך מינון גבוה יותר בהמשך. אין סתירה בין כל התרופות שהיא נוטלת, כמובן חשוב להצמד להמלצות הרופא וליטול אותן בהתאם.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול