שום טיפול לא עוזר לי נגד דיכאון חוץ מריטלין

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

24/01/2016 | 16:36 | מאת: יוסי

היי, כבר שתי טיפולים נגד דיכאון וחרדה חברתית ואין שום שיפור, או אפילו הקלה קטנה, התרופות ניתנו לי בהגדלת מינונים עד המינון המקסמיאלי הפסיכיאטרית ניסתה בהתחלה פבוקסיל למשך חודש בעליה במינונים עד 300 מ"ג, לא עזר-4 כדורים ליום טיפול שני היה וולבוטרין, עליה עד המינון המקסימאלי-450 מ"ל לתקופה של חודש וחצי וגם לא עזר עכשיו שמתי לב שאם אני לוקח ריטלין ב80% מהמקרים ריטלין פלא ופלא עוזר לי נגד הדיכאון, למרות שבחלק מהמקרים הוא עלול להכניס אותי יותר למצב, אבל ברוב הפעמים, הוא פשוט מחזיר אותי להיות רגוע נטול תסמיני דיכאון וחוזר לתפקוד מלא.. עכשיו רציתי לדעת איך זה שתרופה ממשפחת הממריצים שאמורה להכניס אותי עוד יותר לדיכאון, פשוט ברוב המקרים עוזרת לי, החיסרון היחידי שזה רק לשעות מוגבלות ולא לכל היום ובמקרים מסוימים, מדי פעם היא עלולה להכניס אותי יותר לדיכאון.. מה אפשר להסיק מזה לגבי הטיפול הבא שלי, או שאני עדיין צריך לעבור מטיפול לטיפול עד שפשוט אתפס על הטיפול הנכון לדיכאון? והאם אני אמור לציין את זה שהריטלין עוזר לי לפסיכיאטרית? תודה ושבוע טוב ד"ר קרני

25/01/2016 | 22:21 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, ריטלין הוא תכשיר ממריץ אשר בין היתר עשוי לתת הרגשה של העליה ברמת האנרגיה. מאחר ועייפות מוגברת וירידה ברמת האנרגיה הם תסמינים נפוצים של דיכאון והשפעתו של ריטלין נוגדת את התסמינים הללו, התרופה עשויה לתת הרגשה יותר טובה לסובלים מדיכאון, אך כפי התנסית מדובר בהשפעה זמנית. חשוב ביותר לשתף את הפסיכיאטר המטפל בתגובתך לתרופה ובכלל בכל השינויים שאתה חווה בין אם בהשפעת התרופות ובין אם לא. חשוב לא להתייאש ולהמשיך טיפול. חשוב גם להעזר בטיפולים הלא תרופתיים כגון טיפול פסיכולוגי ושיקום. לטיפול הלא תרופתיים משמעות רבה באותם המקרים שבהם הטיפול התרופתי לא מביא לשיפור הרצוי.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול