וולבוטרין לא משפיעה אחרי תקופת הסתגלות של חודש

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

01/01/2016 | 19:12 | מאת: חיים

אהלן, הפסיכיאטר החליט לתת לי וולבוטרין בתוספת סורבון, להקלה על תסמיני דיכאון עצבות וחרדה וכתחליף לריטלין נגד קשב וריכוז . היום בדיוק חודש כבר,ועדיין לא מרגיש השפעה כלל, אני לוקח את המינון המקסימאלי של התרופה כשלושה כדורים 150X3 =450 וחצי סורבון בבוקר, פשוט חבל לי על המאמץ והכסף, מה עושים במצב כזה? האם וייתכן שהסורבון מפריע להשפעה של הוולבוטרין והם לא משתלבים יחד או שפשוט הגוף שלי מסתגל למינונים, או שקל פשוט וחלק התרופה לא משפיעה עליי? מה פסיכיאטר שמבין עבודה אמור לעשות במצב כזה? האם להוריד לחלוטין את הוולבוטרין או שלשלב איתו תרופה נוספת ממשפחה אחרת, או להחליף לחלוטין את הטיפול.... האם ייתכן מצב כזה שהתרופה כלל לא משפיעה עליי, כאילו לא לקחתי אותה בכלל ואין תופעות לוואי.. במידה וכן: איזה תרופות יש מהמודל החדש, כמה שפחות תופעות לוואי ושלא יפריע לנהיגה, משהוא בסגנון הוולבוטרין, והאם כל פסיכיאטר אמור להכיר גם את התרופות החדשות שמתעדכנות? בנוסף מה לחרדה וקשב וריכוז, כי ריטלין עושה תופעות לוואי רציניות, כל סוגי הריטלין לא באים לי טוב, נסיתי קונצרטה,LA וכו'... לדברי הפסיכיאטר התרופה הנ"ל הייתה אמור לכסות על כל זה..

03/01/2016 | 12:13 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, לעיתים התאמת הטיפול התרופתי הנכון לביעה משולבת כגון דיכאון והפרעת קשב וריכוז, אינה משימה פשוטה ויש להתנסות במספר תכשירים או שילוב של תכשירים כדי להגיע להרכב הנכון. העובדה שתרופה ספציפית לא עוזרת, לא שוללת אפשרות שתוכל להעזר בתכשיר אחר. קיים מגוון רחב של נוגדי דיכאון וחרדה וכן לאחרונה נכנסו לשימוש בארץ גם מספר תכשירים חדשים לטיפול בהפרעת קשב. לכל התרופות יתרונות וחסרונות ואין תרופות אידאליות. לא ניתן לייעץ על התרופה הספציפית במסגרת הפורום וללא הכרות עם המטופל הספציפי. חשוב מאוד לדבר עם הפסיכיאטר המטפל ולקבל ממנו מידע על התרופות האפשריות אשר יכולות לעזור לך, חשוב לזכור שמרבית התרופות לא מביאות לשיפור מהיר ויש צורך להעזר בסבלנות, להתמיד בטיפול ולהקפיד על המעקב הסדיר.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול