דה ריאליזציה

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

18/12/2015 | 19:08 | מאת: david 30

שלום רב לפניי כשנה עקב אירוע בריאותי במשפחה החלו אצלי בעיות קשות בשינה..לאחר מכן התחילו אצלי חרדות..בעקבות חרדות מתמשכות וחוסר השינה אני סובל כבר 8 חודשים מתסמין שנקרא "דה ריאליזציה"..אני מרגיש ריחוף,טשטוש,הרגשה מוזרה, פחות מפוקס וכו'. טופלתי בכדור שנקרא מירו שעזר בהתחלה ואז הייתה נסיגה..לאחר מכן בלוסטרל..ועכשיו התחלתי טיפול בכדור וולבוטרין xr...בנוסף התחלתי cbt...ברצוני לשאול האם אנשים שחווים תופעה זו כמה חודשים מצליחים להתגבר ולהחלים מזה? האם מדובר בהפרעה שכיחה? אודה לתשובתכם

20/12/2015 | 12:35 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, תסמינים של דה ריאליזציה הינם שכיחים ועלולים לבוא לידי ביטוי בעקבות אירועים טראומתיים או מלחיצים והן לעיתים הם מלווים מצבים של חרדה ודיכאון. הטיפול לרוב הוא במצב הדיכאוני ובחרדה, כאשר יש גם שחיבות לתמיכה סביבתית וטיפול פסיכולוגי. בדרך כלל התסמינים של דה ריאליזציה נעלמים עם שיפור כללי במצב הנפשי כעצמת החרדה יורדת ויש שיפור בתסמינים של דיכאון. מאחר ולא תמיד מגיעים להרכב המתאים של טיפול תרופתי, יש חשיבות רבה למעקב צמוד והתמדה בטיפול. הטיפול הפסיכולוגי גם הוא חשוב מאוד. חשוב להיעזר בסבלנות ולא להתייאש.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול