דיכאון אחרי לידה - או בעייה הורמונלית?

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

06/11/2015 | 01:22 | מאת: ליה

שלום, לפני כחודשיים ילדתי את בני הבכור וכפי שניתן להבין מהכותרת לא הכל ורוד. עקב מודעות שיש לי כלפי הנושא התחלתי טיפול אצל פסיכוטרפיסטית, ובכללי נפשית הרגשתי משתפרת אט אט. הבעייה היא שפיזית לא - אני חסרת תיאבון לחלוטין (יש עליי כ - 25 קג עודפים, כולם מאהבה עזה לאוכל - תמיד רציתי לרזות אבל ממש לא ככה!), לא מצליחה לישון בלילה למרות העייפות ולמרות שהבחורציק הקטן מאפשר, חסרת אנרגיה בכללי וכו. כמו כן זה בא בגלים. השאלה האם זה תופעת לוואי של החרדה (שכאמור משתפרת) או שמדובר בבעייה פיזית שדורשת אולי טיפול תרופתי של אנדוקרינולוג. אינני נמצאת בטיפול תרופתי פסיכיאטרי. אשמח לקצת עזרה או הכוונה כי אני לא ממש יודעת מה פה ביצה ומה תרנגולת.

08/11/2015 | 13:49 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, שינויים הורמונליים אשר מתרחשים בגוף האישה לאחר לידה עלולים להיות טריגר להתפתחות של תסמינים נפשיים של דיכאון. לרוב מדובר בשינויים הורמונליים תקינים נורמטיביים שאין צורך לטפל בהם. יש חשיבות לטיפול בדיכאון לאחר הלידה ובדרך כלל התגובה לטיפול התרופתי היא טובה. בנוסף לכך, מומלץ להעזר בטיפול פסיכולוגי ולקבל תמיכה (עד כמה שניתן) בטיפול בתינוק. כצעד הראשון, יש לפנות לפסיכיאטר לצורך הערכה ואבחון המצב ובהתאם להמלצותיו לשקול טיפול תרופתי בתכשיר נוגד דיכאון.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול