מיואש

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

14/10/2015 | 16:26 | מאת: ע.

שלום רב, אני מטופל כ-3 שנים בסרוקוול XR 200 מ"ג ומירו 30 מ"ג עקב דיכאון,חרדות ו-OCD. התלונה הראשית היא על עלייה במשקל שנובעת עקב אכילת מאכלים מתוקים ועתירי סוכר (זה קורה עקב דחף שקשה מאוד לשלוט עליו) שהיא בעיקר בלילה, זמן בעייתי מאוד כידוע. בנוסף קיימת גם עייפות בקימה בבוקר,אך זה כבר פחות משמעותי. ניסיתי כל דבר אפשרי,הלכתי לדיאטנית, לרוקח שנותן לי תוספי תזונה ויחד אנו מנסים להפחית בהדרגה (מאוגוסט הורדנו חצי מהמירו בצורה מדורגת) בתרופות.כיום נוטל מירו 15 מ"ג וסרוקוול נשאר ללא שינוי. הבעיה הקשה עדיין נותרת בעינה, ולמרות שאני מנסה להילחם בה עם פעילות גופנית במינון מוגבר של 5-6 פעמים בשבוע זה מרגיש כמו לקחת שני צעדים קדימה וללכת בחזקה אחורה 10 צעדים. אני אשמח לשמוע מאנשים כאן שמתמודדים עם דברים דומים,או אולי עם תרופות בשילוב דומה לשלי, על עצות.הרופאה שלי לא מסכימה לעשות שינויים בתרופות כי הי לי בעבר כמה נסיונות התאבדות והאחרון לא היה פשוט ומאז הושג סוג של איזון נפשי. מודה לכולם, המיואש.

15/10/2015 | 11:58 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, התמודדות עם משקל עודף היא התמודדות קשה גם בקרב אנשים שלא נוטלים תרופות פסיכיאטריות ורק מעטים מצליחים לרדת ולשמור על המשקל הנמוך. יש לציין כי הטיפול התרופתי שאתה מקבל אמנם יכול לתרום לעליה במשקל אך סביר להניח כי הוא רק אחד מהגורמים למשקל העודף וההתמודדות עם המשקל אינה שונה בהרבה מהתמודדות של האנשים שלא נוטלים טיפול תרופתי. כאמור, תהליך של ירידה במשקל הוא תהליך מורכב שדורש התמדה, הרבה סבלנות ונחישות. אני מאמינה שבמידה ותמשיך לעסוק בפעילות גופנית אינטנסיבית ותמשיך מעקב וטיפול אצל דיאטנית, בסופו של דבר תוכל להצליח להגיע למשקל הרצוי ולשמור עליו.

15/10/2015 | 12:02 | מאת: ע.

תודה רבה ד"ר!

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול