לא יודעת ממה סובלת דכאון חרדה או שניהם

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

20/01/2009 | 00:46 | מאת: אלמוג

שלום בילדותי אבי עזב את הבית לשנה עקב בגידה באימי. לקחתי זאת מאוד קשה. במשך השנים התגברתי על זה (כך חשבתי) אני גרושה , לא הסתדרתי עם בעלי, ובתקופה הרעה בגד בי. חזרנו לאחר שנתיים ונפרדנו לאחר 9 שנים. לא הייתי חרדית מעולם ולא לקחתי כדורים. הכרתי גבר דכאוני שניסה להתאבד שהיה איתי. טפלתי בו, תמכתי בו, אבל קבלתי התעללות נפשית - הצקות, הערות, נטישות, איום בעזיבה אם לא אפסיק להעביר בקורת (על כל נושא) חמש פעמים נפרדנו ותמיד בקש לחזור. לפני שנתיים טרק לי טלפון, נסעתי לחול ומצא מישהי אחרת. גם בני עזב את הבית ומצאתי עצמי לבד. התפרקתי. איך זה, שרציתי בתוכי להפרד מהגבר הדביל ההוא, ושהוא מצא מישהי אחרת הגעתי לטפול פסיכולוגי, לפסיכיאטר, כל כך כעסתי. קבלתי כדורים שונים שלא עשו לי טוב (נגד דכאון) ונשארתי עם חצי קלונקס ביום (כתום) וחצי כדור שינה בלילה בונדורמין. ירדתי במשקל באותה תקופה, לא מצאתי עניין בכלום, הזנחתי את עצמי ואת הבית, כמו באבל. היו לי חרדות רק שהייתי שומעת עליו. כעס איום ונורא ורצון לנקום. כיום, מצבי הרבה יותר טוב עקב טפול פסיכולוגי, אבל אין יום שאני לא חושבת על הנבלה ומה שגרם לי. לא הכרתי גבר מאז לזוגיות. קשה לי לבד. האם אני דכאונית, חרדתית, שניהם? הפסיכיאטר לא ידע לומר לי. הכדורים נגד דכאון עשו לי דכאון ולא יכולתי לקחת אותם. קלונקס בסדר, אבל לא יכולה בלעדיו יותר מיום אחד של הפסקה. יש לי עבודה מלחיצה - מכירות וחוששת מפטורין. אני בת 53 ולא לוקחת הורמונים.לא יודעת מה יש לי. נמאס לי ממצבי הרוח הרעים. תודה וסליחה על אורך המכתב

20/01/2009 | 17:52 | מאת: ד"ר אירנה נתנאל

אלמוג שלום, את יכולה לבחון את עצמך מבחינת הדיכאון והחרדה באתר: http://www.mindclinic.co.il/?CategoryID=172 אשמח לענות על שאלות נוספות, בברכה,

08/03/2009 | 15:36 | מאת: אקאיי1

רוצים לעשות לה טיפול חשמלי נגד דיכאון.רציתי לדעת האם זה יעיל ומה הסיכונים?בתודה מראש.עופר

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול